Laitan tänne blogiini muistiin, ja teille kokeiltavaksi tämän takuuvarmasti maistuvan voileipäkakkureseptin. Kakku kootaan pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka läpimitta on 26 cm. Kakusta tulee siis hyvän kokoinen.
KINKKUVOILEIPÄKAKKU
Vuoraa elmukelmulla vuoka niin, että kelmunreunat menevät reilusti vuoan reunojen yli.
2 pakettia Reilu paahtoleipää (siivut ovat sopivia paksuudeltaan)
Täyte 1
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g creme fraishea
250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua
1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä pilko
ruukku ruohosipulia (korvasin violan ruohosipulilla)
mustapippuria
Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraishea
1 punainen paprika (jätin pois, koska monelle ei paprika sovi)
n. 15cm pala tuorekurkkua raasta
200 g savuporotuorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
Kostutus:
n. 3-4 dl lihalientä
(jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl)
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
Minä laitoin silputtua kinkkua myös kuorrutuksen joukkoon
Koristeeksi jääsalaattia, herneenversoja, kinkkua, tomaattia yms. (käytin myös tummia rypäleitä)
---------------
Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään.
(Tästä jää hieman ylimääräistä)
Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.
Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita Täyte tasaisesti.
Leikkaa halutessasi leivistä ohuelti reunoja pois.
Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua. Kostuta varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.
Avaa kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku tuoreella salaatilla, yrteillä, hedelmillä ja vihanneksilla.
Jos haluat kakusta laktoosittoman, käytä Violan tuorejuustoja, jotka muuttuivat laktoosittomiksi ja uuden maustamattoman tuorejuuston rasvaprosentti nousi 25%:iin.
Sitten vaan herkuttelemaan
40 kommenttia:
Voileipäkakut ovat kyllä todella herkullisia, olen itse ihan näiden fani....nam, nam...
Herkulliselta näyttää 😊ja varmaan maistuukin 😋
Onkohan ristiäiset tulossa 😉👼
Oi taas yksi ihana voileipäkakkuresepti, nyt vain liha, otin heti talteen, kiitos! Nyt minulla on kaksi hyvää voileipäkakkureseptiä jota kokeilla. 😋
Vesi herahti kielelle! Voileipäkakut ovat niin parasta. En ole koskaan tehnyt, mutta pistän tämän muistiin, jos vaikka tekisin. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä.
Rimasa, olen huomannut, että voileipäkakut maistuvat paremmin vieraille kuin makeat.
Sirkkis, tämä on hyvää.
Sirkkis. Viime pyhänä Mimosalla oli konfirmaatio ja nyt tulevana sunnuntaina hänestä tulee pikkusiskonsa kummi.
Päivi, tämä sopii monelle ja varsinkin jos jättää paprikan pois. Minun suku on jo iäkästä ja monelle psprika tekee kipua.
Tuohon voi toki hyvin laittaa oman maun mukaisia tulisempiakin mausteita
Saila, on hyväksi havaittu ja maistuva resepti
Kitos Enkuli ohjeesta, ajatukenakin niin maistuvainen ja kaunis kakku!
Voileipäkakut on niin ihania. Tuli vesi kielelle. Siitä on jo aikaa kun tein leipäkakun. Rieskarullat teen ehkä useammin. Kiitos ohjeesta.
Sirpaliisa, kannattaa kokeilla
Irja, Rieskarullat kiinnostaa, pitääkin googlettaa löytyisikö
Kiitos ohjeesta, aion kokeilla tätä reseptiä!
Kauniisti olet koristellut kakun:)
Varmasti maistuva ja herkullinen voileipäkakku. Kiitos hyvästä ohjeesta. 😊
Kiitos Irma
Kruunuvuokko 💖💖💖
Herkulliselle näyttää! Laitan ohjeen talteen. Olenkin etsinyt hyvää voileipäkakun ohjetta. Kiitos tästä!
Nam! Kiitos reseptistä. Pitääkin kokeilla! En ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja joten kerta se ensimmäinenkin.
Kiitos, annat hyvät teko-ohjeet voileipäkakkujen valmistamiseksi. Koskaan en ole tehnyt, mutta näillä ihjeillasi voisin onnistua.
Herkullisen oloinen voileipäkakku. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, ehkä joskus pitäisi, ei kai se niin ylettömän vaikeaa ole.
Susanne 💖💖💖
Der Seidenspinner, tämä onnistuu jo ekalla kerralla ja on helppo ja hyvä
Aimarii, onnistuu
Purulaari, kannattaa kokeilla. Voileipäkakku tulee itsetehtynä paljon halvemmaksi kuin ostettuna ja teko ei ole vaikeaa
Vesi suussa katselen ja luen 😀
Ihana herkku 🌿 Kiva kun näit vaivaa ja postasit.
Rita A😀😀😀😀
Nam😋 niin herkullinen ja muhevan näköinen kakku.Täytyypä seuraavaksi tehdäkkin pyöreän mallinen, kiitti vinkistä.
Voikkukakut ovat niin parhautta.
Päivien ilot 💖💖💖
NAM! 😋 Tätä pitää kokeilla, en ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja.
Näyttää herkulliselta. Minä tykkään tehdä voileipäkakkuja,
minä otan ohjeen talteen.
Täällä vesi kielellä 😋nam nam... Kiitos kun jaoit tämän herkun ❤️👍
Silkku, ole hyvä. Tämä on helppo
Kannattaa kokeilla Pirre 😀
Merikaisla, tämä oli minunkin ensimmäinen kokeiluni ja nyt tätä pyydetään tekemään aina
Kiitos herkullisesta voileipäkakkureseptistä ♥ Minä rakastan voileipäkakkuja ja nyt kesällä on myös kaiken maailman juhlia, joissa tälle reseptille tulee varmasti käyttöä. Aurinkoisia päiviä!
Marjo, tämä kakku käy moneen juhlaan
Pitäisköhän kokeilla...
well said Digitizing companies done well
Lähetä kommentti