Meillä oli kotona viikonloppuna mieheni veljen muistotilaisuus.
Pitkästä aikaa tein kinkku-voileipäkakkua, josta vieraat pitivät kovasti, siksi jaan reseptin tänne blogiini itsellenikin muistiin.
Olen tehnyt erilaisia kakkuja Tarun Taikakakut -blogin ohjeilla ja aina olen onnistunut. Hänellä on blogissaan ohjeita myös ihaniin täytekakkuihin, juustokakkuihin ja muihin leivonnaisiin.
Tässä ohje:
Kinkku-voileipäkakku (pyoreä vuoka läpimitta 26 - 28 cm)
(n. 25 henkilölle)
1½-2 pkt Reilu-paahtoleipää (Reilu paksua)
Täyte 1.
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g creme fraishea
250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua
1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä
ruukku ruohosipulia
mustapippuria
Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraishea
1 punainen paprika (jätin pois, koska ei sovi kaikille)
n. 15cm pala kurkkua
mustapippuria
ripaus suolaa
Kostutus:
n. 3-4 dl lihalientä
jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl, koska siivut paksuja
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
Koristeeksi jääsalaattia, herneenversoja, kinkkua, tomaattia, tummia rypäleitä yms.
Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään. (Tästä jää hieman ylimääräistä)
Vuoraa irtopohja kakkuvuoka kelmulla niin, että kelmu tulee reunojen yli
ja saat käännettyä reunat kakun päälle. Voit leikata leipien reunoja
pois.
Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi
paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä
pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla aineet yhteen.
Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja
sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku
ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois.
Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän
kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua. Kostuta
varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle.
Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2.
kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle
loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä
leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle
tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele
kakku vuokaan tiiviisti. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.
Koristele seuraavana päivänä.
Tuli todella hyvä kakku.
Mukavaa viikkoa kaikille