Laitan tänne blogiini muistiin, ja teille kokeiltavaksi tämän takuuvarmasti maistuvan voileipäkakkureseptin. Kakku kootaan pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka läpimitta on 26 cm. Kakusta tulee siis hyvän kokoinen.
KINKKUVOILEIPÄKAKKU
Vuoraa elmukelmulla vuoka niin, että kelmunreunat menevät reilusti vuoan reunojen yli.
2 pakettia Reilu paahtoleipää (siivut ovat sopivia paksuudeltaan)
Täyte 1
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g creme fraishea
250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua
1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä pilko
ruukku ruohosipulia (korvasin violan ruohosipulilla)
mustapippuria
Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraishea
1 punainen paprika (jätin pois, koska monelle ei paprika sovi)
n. 15cm pala tuorekurkkua raasta
200 g savuporotuorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
Kostutus:
n. 3-4 dl lihalientä
(jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl)
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
Minä laitoin silputtua kinkkua myös kuorrutuksen joukkoon
Koristeeksi jääsalaattia, herneenversoja, kinkkua, tomaattia yms. (käytin myös tummia rypäleitä)
---------------
Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään.
(Tästä jää hieman ylimääräistä)
Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.
Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita Täyte tasaisesti.
Leikkaa halutessasi leivistä ohuelti reunoja pois.
Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua. Kostuta varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.
Avaa kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku tuoreella salaatilla, yrteillä, hedelmillä ja vihanneksilla.
Jos haluat kakusta laktoosittoman, käytä Violan tuorejuustoja, jotka muuttuivat laktoosittomiksi ja uuden maustamattoman tuorejuuston rasvaprosentti nousi 25%:iin.
Sitten vaan herkuttelemaan