Sivut

keskiviikko 11. kesäkuuta 2025

Kinkkuvoileipäkakku

Laitan tänne blogiini muistiin, ja teille kokeiltavaksi tämän takuuvarmasti maistuvan voileipäkakkureseptin. Kakku kootaan pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka läpimitta on 26 cm. Kakusta tulee siis hyvän kokoinen.

 




KINKKUVOILEIPÄKAKKU

 

Vuoraa elmukelmulla vuoka niin, että kelmunreunat menevät reilusti vuoan reunojen yli.



2 pakettia Reilu paahtoleipää (siivut ovat sopivia paksuudeltaan)


Täyte 1

 

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g yrtti tuorejuustoa

150 g creme fraishea

250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua

1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä pilko

ruukku ruohosipulia (korvasin violan ruohosipulilla)

mustapippuria



Täyte 2.


200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g creme fraishea

1 punainen paprika (jätin pois, koska monelle ei paprika sovi)

n. 15cm pala tuorekurkkua raasta

200 g savuporotuorejuustoa 

mustapippuria

ripaus suolaa


Kostutus:

n. 3-4 dl lihalientä

(jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl)



Kuorrutus:

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

valkopippuria

suolaa

Minä laitoin silputtua kinkkua myös kuorrutuksen joukkoon


Koristeeksi jääsalaattia, herneenversoja, kinkkua, tomaattia yms. (käytin myös tummia rypäleitä)


---------------

Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään.

(Tästä jää hieman ylimääräistä) 


Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. 

Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.

Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita Täyte tasaisesti.

Leikkaa halutessasi leivistä ohuelti reunoja pois.

Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua. Kostuta varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.

Avaa kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku tuoreella salaatilla, yrteillä, hedelmillä ja vihanneksilla.


Jos haluat kakusta laktoosittoman, käytä Violan tuorejuustoja, jotka muuttuivat laktoosittomiksi ja uuden maustamattoman tuorejuuston rasvaprosentti nousi 25%:iin. 


Sitten vaan herkuttelemaan


39 kommenttia:

  1. Voileipäkakut ovat kyllä todella herkullisia, olen itse ihan näiden fani....nam, nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rimasa, olen huomannut, että voileipäkakut maistuvat paremmin vieraille kuin makeat.

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää 😊ja varmaan maistuukin 😋

    VastaaPoista
  3. Onkohan ristiäiset tulossa 😉👼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis. Viime pyhänä Mimosalla oli konfirmaatio ja nyt tulevana sunnuntaina hänestä tulee pikkusiskonsa kummi.

      Poista
  4. Oi taas yksi ihana voileipäkakkuresepti, nyt vain liha, otin heti talteen, kiitos! Nyt minulla on kaksi hyvää voileipäkakkureseptiä jota kokeilla. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi, tämä sopii monelle ja varsinkin jos jättää paprikan pois. Minun suku on jo iäkästä ja monelle psprika tekee kipua.
      Tuohon voi toki hyvin laittaa oman maun mukaisia tulisempiakin mausteita

      Poista
  5. Vesi herahti kielelle! Voileipäkakut ovat niin parasta. En ole koskaan tehnyt, mutta pistän tämän muistiin, jos vaikka tekisin. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
  6. Kitos Enkuli ohjeesta, ajatukenakin niin maistuvainen ja kaunis kakku!

    VastaaPoista
  7. Voileipäkakut on niin ihania. Tuli vesi kielelle. Siitä on jo aikaa kun tein leipäkakun. Rieskarullat teen ehkä useammin. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irja, Rieskarullat kiinnostaa, pitääkin googlettaa löytyisikö

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta, aion kokeilla tätä reseptiä!
    Kauniisti olet koristellut kakun:)

    VastaaPoista
  9. Varmasti maistuva ja herkullinen voileipäkakku. Kiitos hyvästä ohjeesta. 😊

    VastaaPoista
  10. Herkulliselle näyttää! Laitan ohjeen talteen. Olenkin etsinyt hyvää voileipäkakun ohjetta. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  11. Nam! Kiitos reseptistä. Pitääkin kokeilla! En ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja joten kerta se ensimmäinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Der Seidenspinner, tämä onnistuu jo ekalla kerralla ja on helppo ja hyvä

      Poista
  12. Kiitos, annat hyvät teko-ohjeet voileipäkakkujen valmistamiseksi. Koskaan en ole tehnyt, mutta näillä ihjeillasi voisin onnistua.

    VastaaPoista
  13. Herkullisen oloinen voileipäkakku. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, ehkä joskus pitäisi, ei kai se niin ylettömän vaikeaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purulaari, kannattaa kokeilla. Voileipäkakku tulee itsetehtynä paljon halvemmaksi kuin ostettuna ja teko ei ole vaikeaa

      Poista
  14. Vesi suussa katselen ja luen 😀
    Ihana herkku 🌿 Kiva kun näit vaivaa ja postasit.

    VastaaPoista
  15. Nam😋 niin herkullinen ja muhevan näköinen kakku.Täytyypä seuraavaksi tehdäkkin pyöreän mallinen, kiitti vinkistä.
    Voikkukakut ovat niin parhautta.

    VastaaPoista
  16. NAM! 😋 Tätä pitää kokeilla, en ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merikaisla, tämä oli minunkin ensimmäinen kokeiluni ja nyt tätä pyydetään tekemään aina

      Poista
  17. Näyttää herkulliselta. Minä tykkään tehdä voileipäkakkuja,
    minä otan ohjeen talteen.

    VastaaPoista
  18. Täällä vesi kielellä 😋nam nam... Kiitos kun jaoit tämän herkun ❤️👍

    VastaaPoista
  19. Kiitos herkullisesta voileipäkakkureseptistä ♥ Minä rakastan voileipäkakkuja ja nyt kesällä on myös kaiken maailman juhlia, joissa tälle reseptille tulee varmasti käyttöä. Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
  20. Pitäisköhän kokeilla...

    VastaaPoista