tiistai 2. tammikuuta 2024

Uusia Atc-korttejani

Aloitan uuden vuoden mainoskorteilla.

Onko kukaan muu aivan tuskastunut mainosten määrästä nykyisin. Kun katsoo jotain elokuvaa, puolet ajasta menee mainoskatkoihin. Ja puhelinkin trendaa mainoksia aivan itsestään. Joskus tuntuu, että ei tarvitse kuin ajatella tai puhua jostain tuotteesta, niin eikös mainos heti ole kasvojen edessä.

No minä nyt sitten jatkan trendaavia mainoksia. Monet ovat tehneet uudenvuoden lupauksia ja ykkönen on painon pudotus, tupakkalakko ja viinin tai kaljan juonnin vähentäminen. 

Saimme mieheni kanssa ulkomaiset olutpullot ystäviltä ja mitäpäs askartelija ei ottaisi talteen - pullon etiketti kun antoi heti inspiraation. Kaksi korteista on sisaruksia ja sain googlattua samasta olutmerkistä kolme kuvaa lisää. Kaksi muuta ovat tupakkamainoksista.

Jos joku haluaa mainoksia lisää, niin kortit ovat vapaita vaihtoon. 

 




Mainos 1 Jennille

Mainos 2 Varattu Armiidalle

Mainos 3 Jennille

Mainos 4 Varattu Anemonelle 

Mainos 5 Varattu Cassulle

Mainos 6 Varattu Sauvolaiskalle

Mainos 7

 

Minä en tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia. Olen 66-vuoteen mennessä huomannut, ettei kannata lupauksia tehdä, koska petyn joka kerta itseeni. Kaikkeen on oltava henkisesti valmis todella. Tiedän aivan tarkkaan miten vaikeaa on luopua jostain asiasta.

Poltin esimerkiksi tupakkaa 40-vuotta ja tein lakon monta kertaa. Sitten vaan päätin elokuisena päivänä, että nyt tämä riippuvuus riittää osaltani. Päätin, että en halua, että tupakkatehdas määrää minut tunnin välein ulos tupakille. Raivostutti maksaa tupakkatehtaalle riippuvuudestani ja ennenkaikkea en halunnut, että tupakka hallitsee elämääni.

Tupakointi loppui kuin seinään. Nyt tuosta elokuusta on kulunut seitsemän-vuotta. Kyllä kannatti ja olen ylpeä itsestäni, etten ole sortunut kertaakaan.

Tämmöistä elämä on. Sitä asettaa itse sääntöjä itselleen. Vaikka jokainen huomaa aina itse mikä asia kannattaa toteuttaa omaksi parhaaksi.


Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2024 kaikille

15 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Hyviltähän nuo näyttävät!
Olin koko työelämäni eri mainostoimistoissa töissä aivan Suomeen perustetun ensimmäisen mainostoimiston mukaan lukien - siis 60-luvun alusta 2000-luvun alkuun asti.
Nyt kartan mainontaa melkein kuin ruttoa - olen tallentanut lempiohjelmani tavalla, jossa voin poistaa mainoskatkot ja jatkaa katsomista ilman niitä - fiksua vai mitä ? ;)
Noista käyttämistäsi vanhoista mainoskuvista on ilmeisesti tekijäsuoja jo ummessa.
Kivoilta näyttävät - kun voi vapaaehtoisesti katsella...
Mukavaa viikonjatkoa sinulle xx

Sauvolaiska kirjoitti...

Upeita kortteja. Eipä ole itselle tullut mieleen tehdä mainoskortteja mainos askartelukuvista. Tykkään! Jos herra nro 6 haluaa hän voi muuttaa Ouluun.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Herra 6 muuttaa Ouluun

Anemone kirjoitti...

Mauri vaikka mulle tuon Mainos 4. Jos on vapaana vielä 🙂 Hyvää uuden vuoden jatkoa teille! 💕

Anonyymi kirjoitti...

Siis Mauri valkkas...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Varaan Maurille (Hihhiii)

Kristiina K kirjoitti...

En tee uudenvuodenlupauksia minäkään, samasta syystä kuin sinäkään et. Hienoa että vuosikymmenet tupakoituasi pystyit sen jättämään. Keuhkot ja kukkaro kiittävät!

Iso Gnu kirjoitti...

Ei täälläkään ole aikoihin tehty lupauksia. Joitakin suunnitelmia n tulevalle vuodelle, mutta nekin ajatuksella ; to do or not to do. Kymmenen vuotta eläkkeellä on tehnyt minusta kellon orjasta (työ oli ohjelmoitu tarkasti ja usein vielä vielä listatuu pakko tehdä-jutut kotonakin) "jos ei tänään, niin huomenna tai ensi viikolla tai joskus"-tyypin.

Hieno tuo tupakkalakkosi! Keuhkot ja rahapussikin kiittää. Isäni lopetti joskus v.-57/-59 tupakoinnin kerrasta poikkisetänsä sairastuttua keuhkosyöpään. Oppi kakarana sotaan mentyä (3 kk varusmiespalvelun jälkeen) tupakoimaan, kun sai ilmaiset tupakat valtiolta. Kolme askia kului päivässä-osan poltti päivän aikana ja heräsin välillä yöllä isän istuessa sängyn laidalla ja tupakka hehkui suussa.

sini kirjoitti...

Tämmöistähän tämä elämä on...suuret kiitokset kun kävit jättämässä kommentin uusvanhaan blogiini. Askartelua en enää aio aloittaa...katotaan mihin tämä etenee. Ettäkö näkyykö mainoksia, voi hyvänen aika sentään kuinka niitä näkyyksin. Kun esim.hakee googlella tietoja vaikkapa talvikengistä niin kohta on känny pullollaan kenkä mainosia..tähän voisin laittaa kiukku hymiön mutta mistähän sen löytää ..Uuden vuoden lupauksia en tehnyt mutta olkoon blogin elvyttäminen sellainen...

Sartsa kirjoitti...

Hauska idea korteiksi taas. Aika naispainotteinen on tuo oluen mainonta, liekö kohderyhmä sitten miehet? Miehet taas mainostavat tupakkaa, mitä siitä sitten pitäisi ajatella :)

Emilie kirjoitti...

Hyvin kauniita kortteja olet mainoksista tehnyt. Eihän noita edes mainoksiksi tajuais :)
Kyllä ottaa aivoon tv-kanavien mainostulva, kun ei edes Yle ole ilman, vaan mainostaa koko ajan tulevia ohjelmia ainakin. Ei pysty katsomaan ohjelmia kun puolen tunnin ohjelmaan sisältyy 15 minuuttia mainoksia kolmen katkon ajan.
Kelaan tallenteista ne pois. Ja ohitan juutuubistakin minkä voi ohittaa, ei osu läheskään oikealle nekään mainokset (en osta kattoja enkä autoja esim)
Onneksi päätit lopettaa tupakoinnin. Vieläkin ihmettelen ihmisiä jotka vetää haisukääryleitä ovien pielessä, ehkä heillä ei ole ollut ystäviä jotka kuolee keuhkosyöpään.
Ehkä voisi luvata syödä terveellisemmin ja monipuolisemmin tänä vuonna, vaikka enemmän värikkäitä ruokia. Mutta saas ny nähä miten käy. Nyt on vaikea aika ostaa salaattia, kurkkua tai tomaattia, kun ovat kalliita ja jäätyvät :))

Repolainen kirjoitti...

HIh - no tämä on "mainontaa" joka ei ärsytä - vaan päinvastaoin houkuttelee tutkailemaan tarkemminkin - hih... ihana kierrättäjä!!
Itseä jo ärsytti, kun postilaatikkoon oli jaettu mainokset, vaikka siellä on se "Ei mainoksia ja ilmaisjakelua" - lumisade oli peittänyt ja hetikös tiputtivta meidänkin lootaan... no, kierrätin minäkin liima-alustoina olivat ihan hyviä!!

Upea päätös savuttomuus ja oikeassa olet, PÄÄTÖS on eri kuin "lupaus" - ei meilläkään mitään lupauksia "yritetä" - päätettiin vaan, että tästä vuodesta tulee pyöräily-vuosi... pakkokin treenata satulassa istumista, kun ihan hulluun seikkailuun ilmaittauduimme... Mutta kaikkea sitä on yritettävä - sellaista mitä ei ole ennen yrittänyt, heh heh...

Upeaa Uutta Vuottam, inspiraatiota ja iloa sellaisiin asioihin, joista nautit/nautitte eniten... niille on raivattava AIKAA!!

Purulaari kirjoitti...

Mainoksesi on niin kivan näköisiä, että niitä katselee ihan ilokseen. Muuten mainosten määrä kyllä ärsyttää. Tuskin kaupasta ehtii kassoilta pois kun jo puhelimeen kilahtaa kiitos käynnistä ja kysytään, kuinka todennäköisesti suosittelisin sitä kauppaa tuttavilleni. Kai se on sitä paljon puhuttua osallistamista, asiakkaat vedetään mukaan mainostamiseen. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin.

Silkku kirjoitti...

Niin mainokset jyrää meitin yli... ihania kortteja olet kuitenkin vanhoista mainoksista tehnyt 👍👍😊ne onkin ihan eri asia 😊

Minäkään en uudenvuoden lupauksia tee, koska kuitenkin ne ei pidä.
Kun sairastin koronan niin jotain hyvää siitä minulle jäi, eli pystyin lopettamaan tupakanpolton, se oli tosi kova juttu minulle. En luvannut itselleni mitään vaan ajattelin, että katotaan. En kuitenkaan polttanut paljoa, mutta halusin sen loppuvan kokonaan. Tässä mennään päivä kerrallaan, toivottavasti en sorru.
Hienoa, että olet päässyt eroon 💖

Kaikkea hyvää sinulle ja leppoisaa Loppiaista 💖

Irja Viirret kirjoitti...

Voi miten hienoja kortteja! Nämä sykähdyttivät heti. Mutta en päässyt kommentoimaan koska olin säädellyt asetuksia ja suututti anonyymisti kommentoida koska muuten onnistui mennä bloggeriin. Onnellista alkanutta vuotta 2024 atc-kortti mestarille