sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Korttiaskartelua

Opettelin paperileikkurin käyttöä viime viikolla. Minulla tahtoo aina askartelut olla projekteja, joissa tarkka leikkaus unohtuu ja teen kaiken apinan raivolla. Nyt otin ihan ikivanhan leikkurini esille ja facen puolella olleen liven innoittamana askartelin "tarkasti" ja yritin tehdä tiptop-jälkeä.

Sain syntymään neljä postikorttia. Postikorttikoko on minulle vähän vieras, joten nyt taidan ruveta opettelemaan postikorttien askartelua. Käytin myös reunuksiin ääriviivatarroja, jotka kiinnitin lisäksi varalta liimalla (vaikka teipeissä on omakin liima). En halua, että tarrat repsottavat heti. Tekstitarroja en näihin liimaillut. Koen tekstien liimaamisen haastavaksi, koska on vaikeaa saada teksti venymättä ja kääntymättä liimattua suoraan.


Tässä aikaansaannokset


Tein kaikki kortit samalla tekniikalla. Korttiin tulee pieneen etuläppään (jonka reunassa on pitsi) kiinni tuollainen isompi kuvaosa, joka taitetaan alla olevan sivun päälle ja sidotaan silkkinauhalla kiinni korttiin. Ehkä kuva kertoo kortista paremmin.



Tässä kortit vielä lähempää:

Valokuvaus on todella haastavaa näinä valottomina pilvipäivinä.



Kortin sisäsivu



Kortin sisäsivu




Kortin sisäsivu



Kortin sisäsivu

 

 

Sain kuin sainkin leikattua suoria reunoja ja liimailtua tarroja kieli keskellä suuta. Ehkä se apinan raivolla roiskiminen ja räimiminen on enemmän minun juttuni, mutta olisi kivaa opetella tekemään kaikki omat postikorttinsa. 

Tuli vaan mieleeni, että kohta ei postissa kehtaa mitään lähetellä. Yksi ikimerkki maksaa tallä hetkellä huimat 2,50 euroa. Postimaksut nousivat jälleen, vaikka palvelu vain huononee ja huononee. Maalaisjärkeni sanoo, että jos postimaksu alenisi, kaikki lähettäisivät enemmän Postin kautta kirjeitä ja kortteja toisilleen.

No maalaisjärjen käyttö lienee kielletty.


Oikein ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille


24 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Oi, miten suloista :)
Mukavaa sunnuntaita xx

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ihan mielettömän hienoja <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos Sirkkis. Samoin sinulle ihanaa sunnuntaita.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos Jenni

Emilie kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta postin vähenemisestä, en edes tiennyt postimerkkien kallistumisesta. Eivät kerro sitä, että eivät ihmiset ostais halvempia merkkejä.
Kaikki siirtyy sähköisiksi, mutta ei ne korvaa postissa tulleita tervehdyksiä.

Hienot kortit olet askarrellut!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minua harmittaa nuo ylisuuret postimaksut ja postin toiminta on muutenkin jo ihan kirosana. Kun lähetän paketin, mietin jo, että saaja saa jotain enemmän kuin Posti. Mimosalle piiliton jopa vähän taskurahaa tekemääni villasukkan.
Naurattaa - näin unta, että soitin Orpo Petterille, että säästöä tulisi, kun lopettaisi ensin vaikka koko Postin.

Päivien ilot kirjoitti...


Voi ihanuus miten kaunista!
Sinulla on kyllä niin sommittelun silmää ja sellainen ihana
herttaiset silmät, joilla luot kaikkea ihanaa.
Iloa ihastella!
Mukavaa alkavaa viikkoa ja vappua!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos. Mukavaa viikkoa myös sinulle

Purulaari kirjoitti...

Kauniita kortteja! Apinan raivo ei kyllä paista töistäsi millään tavalla, jälki on niin siistiä ja säntillistä. Postimaksut alkaa olla jo aika korkeita ja sen lisäksi aina vähän epäilyttää, meneekö kirjeet ja kortit perille. Postiin pitäisi voida luottaa, mutta kun ei oikein pysty. Kuka nyt nykyaikana enää mitään maalaisjärkeä käyttää, se taitaa olla mennyttä aikaa, urbanisoituminen valtaa alaa. 😂 Hyvää uutta viikkoa sinullekin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos. Mukavaa viikkoa sinulle.

Nila kirjoitti...

Kivoja erikoisia kortteja minä ihastuin noihin sisätaskuihin vai mitä nuo sisä jutut oli .Erittäin kauniita kuvia .

enkulin käsityöt kirjoitti...

❤️

TeSa kirjoitti...

Olet kyllä valinnut kivat materiaalit. Suloinen lopputulema.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos

Irja Viirret kirjoitti...

Hienoja kuvia tuli

enkulin käsityöt kirjoitti...

❤️

Puikoillanikin kirjoitti...

Matkalaukkukuva on ihana.
Kirjeen lähettäminen on suhteettoman kallista verrattuna paketin lähettämiseen. Kirje on kallis ja hidas. Paketti on halpa ja nopea.
Juuri lähetin kirjeen Helsingistä Joensuuhun. Sen matka kesti viikon. Olin kirjoittanut osoitteen koneella; käsinkirjoitettuna olisi varmaan kestänyt kaksi viikkoa.
Vastaavasti olen lähettänyt paketin Helsingistä Joensuuhun. Hämmästys oli suuri, kun paketti oli perillä noudettavissa seuraavana päivänä lähetyksestä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Posti kulkee miten sattuu tällä hetkellä. Olen todella petttnyt Postiin

Sude kirjoitti...

Nämähän on oikein söpöstely-kortteja. Tykkään kovasti

Repolainen kirjoitti...

No onnistuupa tip-toppikin....
Täällä vain se apinanraivo, vaikon Repolaisen kettumainen suurpiirteys... paperileikkuri ei ole koskaan suostunut olemaan mun kaveri... ukkokullan koneeksi siis jäänyt... nuoruudessaan olikin paperikoneella töissä, joten ihmekkös tuo - kun tykkää tuollaisissa konehommissa autella vaimoaa yhä!! Onneksi tykkää olla apuna.
Kauniit kortit todella ja sama syy mulla... postimaksut - ihan törkeät... tuossa muutamia kortteja lähettelin ja 2merkkiä on vielä laitettava, kun painoakin helposti tupsahtaa se "sallimaton" 51g.

Armiida kirjoitti...

Upeita kortteja!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos Sude

enkulin käsityöt kirjoitti...

Repolainen: Mikähän siinä on, että kirje painaa aina 51 g? Hyvin on Posti osannut laskea. Harmittaa koko Postin toiminta

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos Armiida