maanantai 5. helmikuuta 2024

Jonkin sortin skräppäystä

Pirjo blogista Repolainen  haastaa facen puolella skräppääjät-sivuilla tekemään haasteeseen työn jokaisesta kirjaimesta.

Minä olen eläessäni tehdyt yhden leiskan, joten ei voi ihminen vähempää ymmärtää koko skräppäyksestä. Mukaan siis omalla tyylillä rohkeasti.

En halua omia valokuviani haasteessa käyttää, vaan käytän valmiita vintagekuvia. Kuvat ovat läpinäkyvälle muovikalvon tapaiselle paperille painettuja ja kuultavat läpi.

Tein skinny-kortin kokoisia pahvisia kortteja, joihin käytin Tim Holzin koristeita ja ideakuvia. Myös muutama niitti ja metallikoriste on mukana.

Wikipedian mukaan:

"Skräppäys tarkoittaa valokuvien, kirjeiden, viesti­lappujen, postikorttien ja muiden pienten muisto­esineiden tallentamista joko fyysiseen valokuva­kansioon tai sähköisesti toteutetuihin leike­kirjoihin. Harrastuksessa yhtyvät  leikekirjan, päiväkirjan ja valokuva-albumin pito muisto­esineiden arkistointiin ja moni­puoliseen askarteluun.

Skräppäys­tarvikkeita ovat muun muassa kuvio­paperit, koriste­nauhat, helmet, kangas­tilkut, langat, mosaikkipalat, leimasimet, sapluunat, paperiliittimet, tina­paperit, tussikynä, värikynät, ja -⁠liidut, siirtokirjaimet, tarrat, liimat, napit, nepparit ja kartongit sekä kaiken yhteen kokoavat albumit. Skräppäystarvikkeiden, etenkin paperien ja kartonkien sekä kirjoitus­musteiden, halutaan olevan happo­vapaita valo­kuvien parhaan säilyvyyden varmistamiseksi. Skräppäysalbumin sivun standardikooksi on vakiintunut 12 × 12 tuumaa eli noin 30,5 × 30,5 senttimetriä".

(Omastani teen eri kokoisen mielikuvitusmatkan)

 


 

A=ALKEMISTI

 

Tämä Adolf- herra on tehnyt elämäntyönsä yrittäessään valmistaa kultaa kivestä ja salaiseksi jääneestä aineesta. Hän onnistuikin valmistamaan kultaa muutamia grammoja, jotka hän tallensi lasiseen pulloonsa. 




Tässä Adolf-herra. Vintagekuva näkyy läpi



B=BOTANICAL


Bertta-rouva on biologi. Hän tekee kasvitieteellistä tutkimusta työkseen, ja on ikänsä tallentanut kasveja kasvioonsa. 

Kasvien nimet kirjataan tietenkin latinaksi pieneen lappuun kasvien viereen. Kasvit arkistoidaan numerojärjestyksessä alalajeittain.

 

 

 

 

Bertta-rouva

 

C=CONGRATS=Onnittelut

 

Charles avioitui 15.9 Cecilian kanssa. Tämä on Charlesin kolmas avioliitto, joten hän on painanut hääpäivän tarkasti mieleensä. Hän muistaa ostaa suklaakonvehdit sydämen muotoisessa pahvilaatikossa joka ikinen hääpäivä. 


 


Tässä kaunis pariskunta




Tässä tuli kyllä hassuteltua aika lailla. Saa nyt nähdä pääsenkö ikinä Ö-kirjaimeen. Pitäisi tehdä siis yhteensä 29 korttia. Pitääkin kovasti nyt vaan "mielikuvitella".


Nämä kortit olivat isotöisiä, mutta kivoja askarrella.

 

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jälkeen aivan huikeita töitä hauskalla tarinalla höystettynä. 😍

Majan Molla kirjoitti...

Ihania kortteja! Voiko jaksaisi itsekin innostua tuohon. Olisi taas kiva näperrellä kunnolla.
Mukavaa helmikuuta sinulle!

sini kirjoitti...

Kun katselin näitä uskomattoman upeita korttejasi niin ajattelin että näissä on ollut suuri työ...lopussa totesitkin että näin oli!

ps. sain blogisi päivittymään omassani..

Puikoillanikin kirjoitti...

Aakkoset ovat sinulla jo hyvällä alulla. Mukavia skräppäyshetkiä!

Purulaari kirjoitti...

Hienoja kortteja! Sinulla onkin jo hyvä vauhti päällä ja saat varmaan käytyä läpi kaikki aakkoset.

Repolainen kirjoitti...

Kuules Enkuli, nyt on niin upeaa skräppäystä - ettei ennen ole nähty!
Kertakaikkisen upeita kaikkine pienine tarkoin mietittyine yksityiskohtineen ja kaiken kukkuraksi nuo tarinat!!
Tätä jatkokertomusta oikein odottaa.... mitähän seuraavaksi??
Kiitos kun tulit mukaan haasteeseen - lämmittää sydäntä ja tervetuloa kaikki muutkin - aikaa on reilusti Wappuun saakka...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän upeita töitä.Ihanasti myös nuo kuvat heräsi eloon tarinoiden kautta.

Rita A kirjoitti...

Kiehtoo mielikuvitusta. Tiedettä, historiaa, romantiikkaa 🌹 Ei ole esteenä harvinaisemmatkaan kirjaimet. Hyvä että eivät kerralla tulleet kaikki aakkoset niin voi keskittyä nauttimaan vain muutamasta. 💚

Emilie kirjoitti...

Täällä on kyllä koko skräppäys jäänyt tekemättä silloin ennen kun se oli enemmän "muotia" ja nytkin. En ymmärrä siitä mitään. Valokuvia on kyllä varmaan 100 kiloa.
Olet taas tehnyt aivan ihania kortteja, sulla noita ideoita riittää :)

Sartsa kirjoitti...

Aivan hykerryttäviä yksityiskohtia taasen sinulla! Lisäksi faktoja korttien sisällöstä. Kiitos myös tuosta litaniasta, mitä kaikkea skräppäykseen voi kuulua.
Katsoin tuota ylemmän postauksen lumikuvaa ja ajattelin, että onkohan tuo Kolilta, kun näyttää aivan samalta, kuin ystäväni hääkuvan tausta. Nappiin osui!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos

enkulin käsityöt kirjoitti...

Samoin sinulle. Rohkeasti vain mukaan haasteeseen

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kivaa. Mukavaa tehdä näitä, vaikka aikaa menee.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos tsempistä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kivaa oli. Eihän ikinä tiedä, jos vaikka skräppäyksen oppisin. Kiitos haasteesta.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos

enkulin käsityöt kirjoitti...

Näissä sai mielikuvitella. Kivaa oli.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tämä on kiva haaste. Rohkeasti mukaan vaan. Upeaa jos on vieläpä valokuvia. Minulla omat kuvat kiinni albumeissa ja digitaalisina.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa. Huomasin, että sinäkin olet haasteessa mukana. Kolilla on kaunista, mutta varovainen pitää olla tuolla tykkyjen lähellä. Lumi nimittäin painaa paljon