maanantai 11. lokakuuta 2021

Särkyneen sydämen kakku

Minusta on tulossa kakun ja pullan tuoksuinen eläkeläismummo. Nyt kun on ollut enemmän aikaa, on kivaa leipoa kaikenlaista.

Jaan tässä todellakin aina onnistuvan kakkureseptin. Tähän kakkuun aineiden ei tarvitse olla huoneenlämpöisiä, eikä kakkua tarvitse paljoa vatkailla. Riittää, että sekoittaa aineet hyvin ja aina kakku onnistuu. Kakku ei ole mielestäni liian imelä, mutta mehevä kakusta tulee aina.



Särkyneen sydämen kakku

5 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 dl sokeria

1 tl soodaa

2,5 dl maitorahkaa

1 dl maitoa

150 g voita

2 kananmunaa


Voitele vuoka

sekoita maito ja rahka keskenään

sekoita kuivat aineet keskenään, ja yhdistä seokseen

lisää rasva sulana

lisää lopuksi munat 

.....ja sitten sekoita (taikina on paksua, mutta kohoaa hyvin)

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 1 tunti

(olen laittanut kakun päälle leivinpaperin puolen tunnin paistamisen jälkeen)


..... ja hyvä tulee aina, vaikka sydän ei olisikkaan särkynyt.


Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

16 kommenttia:

Kristiina K kirjoitti...

Anoppini teki aina tätä kakkua ja se on tosi hyvää. Mutta tuo nimi on aina ärsyttänyt minua. Kuuluu hiukan samaan kategoriaan kuin "Hyvän mielen sosekeitto"

Intsu kirjoitti...

Nam,varmasti hyvää. Vois kokeilla,vaikka ei juuri nyt sydän olekaan särkynyt:)

Nettimartta kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla, tosin gluteenottimilla jauhoilla. Kupsakan näköinen kaakku.

Purulaari kirjoitti...

Hyvän tuntuinen resepti. Olen viime aikoina innostunut leipomaan kakkuja ja erilaisten marjapiirakoiden tekeminen on jäänyt vähemmälle. Vaihtelu virkistää.
Kivan näköiset nuo edellisen jutun noitarumpusukat!

Susanne kirjoitti...

Oi miten herkulliselle kakku näyttää.
Tätä täytyy leipoa joskus. Kiitos kakkureseptistä.

Suvi kirjoitti...

Herkullisen näköistä kakkua :) täytyypä ottaa ohje itselle !

Anemone kirjoitti...

Nam! Hyvän näköinen kakku. Tulostin ohjeen itselleni.
Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille ! ♥

Päivien ilot kirjoitti...

Nam! näyttääpä herkulliselta😍
Ja niin onnistuneelta kakulta. Kiitos ohjeesta tätä voisin kokeilla.
Leppoisaa alkavaa viikkoa sinulle🤗

mummeli kirjoitti...

Kiitos tuosta ohjeesta. helpot ohjeet on aina mukavia toteuttaa. Olin jo aikeissa tehdä tuon mutta pitää ensin käydä kaupassa, rahka puuttui.

OLI AIKA - Titta kirjoitti...

Tämähän kuulostaa hyvältä. Nimi on mulle vieras, mutta aina oppii uutta. Pitäisi laittaa äiskälle tilaus. Hän on hyvä kakkuleipuri 😃👍

pirjo kirjoitti...

lähes ollenkaan ei tule tehtyä kakkuja, kun yksin joutuu niitä syömään, mutta otanohjeen ylös, jos yhden ainakin teen jouluksi, ei paljon muuta kahvileipää tarvitse, paitsi piparit.
Upean näköinen kakku on.Hyvää syksyä sinne karjalan maille!

sirkkis kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Vaikuttaa helpolta, joten meikä mammakin voi kokeilla josko onnistuisi .
Kivaa viikon jatkoa xx

Matleena kirjoitti...

On niin houkuttelevan kuuloinen kakku ja helppo tekotapa, että taidanpa minäkin joskus kokeilla sitä, kiitos sinulle! Vaikka nykyisin leivon hyvin vähän.

Sartsa kirjoitti...

Helpolta vaikuttava ohje. Mielenkiintoisena ainesosana tuo rahka. Pitää laittaa ohje korvan taa.

Millin kirjoitti...

Herkulliselta näyttää, nam. Olen huono leipomaan, mutta tätä voisin vaikka kokeilla. Helppo, kun ei tarvitse vatkata, kiitti vaan reseptistä.

Repolainen kirjoitti...

Mursitkohan myytin.... saatko minut yrittämään kuivakakkua, sitten 18-vuoden tauon jälkeen??? Keskimmäisemme rippijuhlakesä ja toivoi rakastamaansa tiikerikakkua tarjolle.... en enää muista kuinka monta yritystä tein... loppujen lopuksi meillä oli pitopöydässä tiikerikakku"pohjalla" olevaa "täytekakkua". Kuivakakut ovat aina vihanneet mua... ja tunne meni sitten molemminpuoliseksi... johtunee kai siitä, että mun on ihan mahdoton noudattaa mitään ohjetta=mittailla... summamutikassa kun on aina niin paljon hauskempaa ja kaikenlainen kokeilu... hiivataikinaleipurille se sopii, mutta noille leivinjauhe-jutuille ilmeisesti ei... joten lopputulema tästä aamuisesta kakku-filosofoinnistakin taisi olla, että "Suutari - eikun leipuri pysyköön lestissään"!
MUtta sinä olet tehnyt upean kuohkena kakun!! Ihailen!