sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Posteja viime viikolta ja reissu Tampereelle

Tulin eilen kotiin Tampereen reissultani ja posti oli tuonut minulle kolme kirjettä. Esittelenkin kirjeeni nyt peräkkäin.

Ensin esittelen Ainolta saamani kortit:

Paljon olen viettänyt aikaani mustavalkoista komiikkaa katsellen. Stan ja Oliver ovat todella suosikkejani Charlie Shaplinin ja Buster Keatonin lisäksi. Jotkut elokuvat olen katsonut jo monta kertaa. Huumori kuitenkin puree kerta toisensa jälkeen ja elokuvista löytyy aina jotain uutta.


Atc coin "Oliver"

Atc coin "Stan"

Atc "Seuraa sydäntäsi"

Tuossa atc-kortissa on upea tunnelma. Taustalla on kaunis sammaleinen kivi. Minun lempipuuhani reissuillamme on kivien kuvaaminen. Joskus naurattaa, että olen ollut Pielisen rannassa ja nenäni on kiinni jossain kivenmurikassa. Sammalet ovat kauniita - samoin ikivanhat ja viisaat kivet.

Kiitos Ainolle korteista. Viisas teksti tuossa viimeisessä kortissa ja iloiset kaverukset toivat hymyn huulille.

------


Olin perjantaina Tampereella Coxassa lonkan lopputarkistuksessa.

Sain luvan ajaa jo autoa ja kaikki oli hyvin. Olen tosin toipilas vieläkin, mutta uusi upea lonkkani oli paikoillaan. Sairauslomani päättyy 11.11.2018 näillä näkymin.

Meille oli täydellinen yllätys, etten päässyt Tampereelle mitenkään aamupäiväksi. Poikittainen liikennöinti Suomessa on todella vähäistä. Olisin päässyt Kuopiosta Tampereelle bussilla, mutta ensimmäinen auto olisi ollut Tampereella vasta iltapäivällä.
Ei auttanut muu, kuin mieheni ottaa vapaapäivä ja käyttää minut lääkärissä. Läksimme jo kuudelta matkaan. Kuuntelimme radiosta vaikeasta lumitilanteesta Jämsässä. Siellä oli satanut 30 cm lunta ja tiet olivat rekkojen vuoksi tukossa. Kiersimme Keuruun kautta ja ihmeekseni olimme perillä Tampereella puoli tuntia ennen lääkäriaikaani. Jännitin jo, ettei ehditä mitenkään.

Otin kuvia Keuruulta. Sielläkin oli aika talvisen näköistä.


Saimme olla yötä Killinkoskella  Susannan, Harrin ja Lunan luona. Ihanaa oli nähdä heitä.
He tosin näkivät  kaksi todella väsynyttä matkalaista. Me kun ei mieheni kanssa osattu nukkua edellisenä yönä lähes ollenkaan. Jännitti niin aikainen lähtö ja koko reissu yleensäkin.  Samoin olimme todellakin yllätysvieraita lyhyen ilmoitusaikamme vuoksi.

Susannan ja Harrin luota ajoimme eilen kotiin virkeinä ja hyvin levänneinä. Isot kiitokset Sussulle ja Harrille mukavasta illasta. Ihanaa, että on tuollaisia  ihania ystäviä olemassa.

Nyt kannattaa olla varovainen liikenteessä. Näimme kotimatkalla kaksi oikein isokokoista hirveä. Toinen oli juuri ylittänyt tien ja toinen hirvi oli tiellä. Nyt taitaakin olla hirvenmetsästysaika menossa.
Ja toinen huomiomme:  HEIJASTIN on halpa henkivakuutus.

13 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Kiitos vaihdosta. Laitan itsekin kuvia blogiini, kunhan vain ehdin. Vai kuvailet sinäkin kiviä, minä tiirailen niitä kanssa ja keräilen ja kuvailen, kivistä löytää joskus niin kiehtovia piirteitä.

Irja Viirret kirjoitti...

Nätit kuvat, hienoa että lonkkasi on kunnossa, täällä vasta kulutetaan pintoja:)

Arja L kirjoitti...

Kyllä on komeat talvimaisemat. Täällä Raumalla satoi sen verran lunta, että sanoa saa.
Hienoa, että lonkkasi on kunnossa. Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

Maarit kirjoitti...

Hienoa, että reissunne sujui mukavasti ja lonkkasi on kunnossa!

RaijaAnnikki kirjoitti...

Henot lumimaisemat.Lähellä kävitte,tuttu paikka tuo tayssi!
Täällä meillä ei ole vielä lunta mutta pakkasta oli yöllä lähes 10-
Hienoa että olet toipunut hyvin.Mukavaa talviaikaa sinne.

Pirkkeri kirjoitti...

Hieno juttu, että lonkkasi on kunnossa. Kauniit lumiset maisemat.
Kaikista perhoskorteista ainoastaan 15. on vaihdettu. Jos löydät sopivia, niin olisiko 3 hyvä määrä. Katsoin jo alustavasti korttisi :)

Sisko kirjoitti...

Hienot matkamaisemat ja kauniita kortteja.

Nila kirjoitti...

Hienot matkakuvat ja hyvä kun lonkkasi on kunnossa. Meillä mökillä ei nyt hirviä näe joka viikko mutta peuroja kyllä ihan pihallakin. Mies jutteli yhden kanssa muutaman minuutin se oli aidan takana muutaman metrin päässä. Kysyi että oletko tulossa mamman kukkia ja pensaita maistamaan. Kuunteli vain korvat pystyssä lähti metsää kohti loikkimaan vasta kun mieskin lähti. Ovat aika kesyjä. Harmittaa kun kävelevät kukkapenkeissä ja syövät.

Sartsa kirjoitti...

Stan ja Oliver nosttavat väkisinkin hymyn huulille. :)
Onneksi lonkka on jo paranemaan päin ja kunnossa.
Ompas siellä lunta! Täällä ei vielä ole näkynyt kun ehkä kerran räntäsade.

Unknown kirjoitti...

Oli ihanaa kun kävitte vaikkakin pikavisiitillä 💖 ja hyvä kun pääsitte turvallisesti kotiin!

Emilie kirjoitti...

Niin on todettu että poikittaisliikenne ei suju tännepäin. Aamulla kun lähtee niin iltapimeä on tänne tullessa. Niin, minä läksin Karjalan mailta tänne Pirkanmaalle.
On se jännää, kun tuollanen keli sattuu juuri tulemaan kun on meno. Muakin jännitti muuttokuorman tulo, mutta ehti lumet sulaa onneksi.
Hienoa kun leikkaus onnistui ja olet toipumassa.

pirjo kirjoitti...

Hienot talvimaisema kuvat, mutta kylmästä en tykkää, jalat on aina iltaisin kylmät.
Se on pitkä matka ajella tampereelle, me tultiin 8 tuntia sieltä lieksasta päin täs lokakuussa.

sirimi kirjoitti...

Ihanat lumiset maisemat. Meillä täällä Pohjois-Pohjanmaalla ei ole ollut kuin hieman pakkaskuuraa maassa :)