tiistai 11. lokakuuta 2022

Kuukausivaihto TarjaK:n kanssa

Kyllä on mennyt nyt kiireiseksi tämä lokakuu. Ehdin vasta nyt koneelle esittelemään syyskuun vaihtokortit. Meillä on Tarjan kanssa kuukausittain kahden kortin vaihto ja syyskuun aiheena oli SYKSY

Tässä ensin Tarjan tekemät kortit:

 

Atc "Syksyinen sadepäivä"

Atc Syksyn värejä

Tässä ihana postikortti


Sitten kuvasin omat korttini:


Atc "Syksy 1/2"

Atc "Syksy 2/2"

 

Tarjan korteissa on upeasti kolmiulotteisuutta 3D-tekniikalla. Minäkin yritin leikellä kuvioita pikkusaksilla, mutta on aivan pakko todeta, että minulla ei kärsivällisyys riitä näin tarkkaan leikkelyyn.

Suloiset kortit sain Tarjalta jälleen. Isot Kiitoshalit hänelle.

----------

 Meillä on tehty normaaleja syystöitä: lehtien haravointia, polttopuiden liiteriin kantamista, marjastusta ja olenpa piilottanut 60 tulppaanin sipuliakin kukkapenkkeihin. Mieheni rakensi linnuille ruokintapaikat, joihin pulut ja harakat eivät pääse. Meillä oli viime talvena isot naakka- harakka- ja pululaumat koko talven vierailijoina, ja keväällä sotku oli valtava.

Asuntoautomme matkusti eilen talvisäilytyspaikkaansa, joten nyt saa talvi tulla.

 

Lintujen ruokintapaikoissa on avautuvat katot


Pikkulinnut pääsevät syömään verkon läpi

 

 

Kyllä tämä syksy on ollut kaunis. Olen päässyt metsäänkin marjastamaan ja ihailemaan ruskavärejä. Sienet olen ostanut, koska en uskalla kulkea metsän risukkoon tekolonkkieni kanssa.










Nämä löytyivät aivan metsätien vierestä


Oikein ihanaa lokakuista viikkoa kaikille lukijoilleni.

7 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Suloisia kortteja joka ikinen 👏
Sinulla Enkuli on tosiaan "levottomat kädet" kun kaiken syystouhunkin olet ehtinyt tehdä _ ja miehesi myös ahkera 👍

Puikoillanikin kirjoitti...

Komea puolukkasato. Hienot on myös pikkulintujen ruokintasysteemit. Varmaan ehkäisee myös oravia pääsemästä rosvoretkelle.

Sartsa kirjoitti...

Äh, miksi laitoit tuon viimeisen kuvan kommentteineen...minä en ole kerännyt tänä syksynä yhtään mitään, joudun sen häpeäkseni tunnustamaan. Onnea teille kuitenkin ahkeruudesta ja isosta sadosta :)
Hienot linturavintolat!
Olette kumpikin tavoittaneet korteissanne syksyisen värikylläisyyden ja riemun uudesta ja tulevasta.

Repolainen kirjoitti...

Ihanat kortit ajan hengessä!!
samaa olen ihastellut, eli todella kaunista ruskaa meidänkin leveysasteella...
ja noinko "vaan löytyi" tuollainen määrä puolukoita... minä olen etsimällä etsinyt ja "löytänyt" vain vajaa 3l. Murr... annoskateellinen siis!!
Lokoisaa lokakuun jatkoa!
Ja kaunis kiitos kommentistasi Hankkeemme suhteen - toivottavasti tulet ja jäät seuraamaan hankkeen etenemistä! Tulen tuntojani kirjoittamaan blogiin ja kaikki varaiskeruun vinkitkin oten enemmän kuin ilolla vastaan...

Emilie kirjoitti...

Ihanan suloiset syyskortit! Ja loistavia syyskuvia muutkin.
Ootte olleet ahkerana ja talveen on varauduttu siellä. Ihan pistää kateeksi, kolme sankkoa puolukoita täynnä, ai löytyi...
No ei näihin pikkuasuntokoppeihin kyllä mahtuisikaan noin paljoa kerralla, ostan vain kerrallaan 200 g pakkaseen kaupasta :D

Between kirjoitti...

Kauniita kortteja. Olen vuosia tehnyt itse lähes kaikki kortit, mutta viime aikoina on alkanut laiskottaa (askartelussakin). Enkä kyllä ole koskaan päässyt tuolle tasolle, mitä korttikaverisi ja sinä olette.
Hienot linnunruokasysteemit. Niiden varustaminen alkaa kohta olla ajankohtaista. Tintit käyvät jo ahkerasti ikkunalaudalla naputtamassa, että palvelun pitäisi alkaa pelata. Vielä on sen verran lämmintä ja pörriäisiäkin luonnossa, joten odottakoon hetken.
Mainio puolukkasaalis. Tuolla pärjää ainakin puoli talvea.

Silkku kirjoitti...

Mitä värien ilotulitusta kaikissa korteissa, upeeta mahtavaa 👍😃
Wau mitkä ruokinta automaatit 👍 kyllä lintujen kelpaa 😊
Kauniita syyskuvia ja vielä marjojakin 😃