sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Skinnyvaihto Titan kanssa

Olen tehnyt skinny-kortteja, ja Titta Oli aika-blogista kyseli, mitä korttivaihdoissa pitäisi tehdä.


Hän ei ole tehnyt skinny-kortteja aikaisemmin, joten voit uskoa, miten hämmästynyt olin, kun sain hänen ensimmäisiä korttejaan olevan kortin.


Skinny "Erikoinen naistenpäivä -vuonna 2021 (3/8)"


 

 

Uskomatonta, miten Titta heti oivalsi mistä on kyse. Hän askarteli huikean kauniin kortin.  Voi tätä ihanuutta. Kortissa on kaunis tausta, jossa upeasti kolmiulotteista pintaa. Neitonen on kauniisti huoliteltu ja hänellä on kauniit kukkaishiukset. Ihailen myös tekstin käyttöä. Aivan huippuihanuus koko kortti. Isoit kiitokset ihana Titta.


Kerron näistä skinnykorteista vähän.

Kortin mitat ovat 7,62 x 12,7 cm. (suurempia kuin ATC-kortiti 6,35 x 8,89 cm). Skinny-pohjia en ole löytänyt mistään valmiina, vaan olen tehnyt pohjat itse vaikka minkälaisesta pahvista. Itse tykkään käyttää paksua ja tukevaa pahvia. Atc-korttipohjia löytyy askartelukauposta ja nettikaupoista, mutta nämäkin pohjat voi tehdä itse ja kirjoittaa taustaan ohjeen mukaiset asiat. 

Olen vaihtanut kortteja vain Suomeen kielitaidottomuuden vuoksi, mutta on myös ulkolaisia vaihtorinkejä. Minulle tuli pyyntö lähettää yksi kortti Ameriikkaan koronapotilaalle sairaalaan. Tämä on ainut ulkomaille matkustanut korttini voimakortiksi.

 

Wikibedia kertoo keäilykorteista näin:

"taiteilijat vaihtavat valmistamiaan teoksia joko postitse tai henkilökohtaisesti. Kortit ovat joko uniikkeja tai samaa korttia on valmistettu hyvin pieni määrä. Maalaukset, piirrokset, valokuvat, leimatut kuvat, digitaaliset kollaasit, sekatekniikka yms. esiintyvät korteissa yleisesti. ATC-kortit eivät yleensä ole laminoituja tai muovitettuja, vaan niitä vaihdetaan keräilykorteille tarkoitetuissa muovitaskuissa tai sellaisenaan.

Kortin kääntöpuolelle ohjeistetaan yleensä laittamaan teoksen nimi, signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa sarjaa. ATC-korttien vaihdon lähtökohtana on aina kortin vaihtaminen toiseen korttiin. Kuka tahansa voi myös organisoida korttien vaihdon, jolloin useat ihmiset lähettävät kortteja samalle henkilölle; tämä sekoittaa kortit ja jakaa ne takaisin osallistujille. "

Kuka vaan voi siis varata vapaana olevan kortin ja tehdä vainhtokorin. Sitten vaan otetaan toisiinsa yhteyttä ja vaihdetaan osoitteet. On kivaa laittaa kuoreen vähän esim. askartelutarvikkeita yllätykseksi vaihtoparille. Tarkoitus on inspiroida saajaa tekemään uusia kortteja vaihdettaviksi.

Toivottavasti tästä on uusille askartelijoille apua.


Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille.


5 kommenttia:

OLI AIKA - Titta kirjoitti...

Kiitos sinulle 😍

Uusista asioista pitää ottaa joskus kiinni niin ettei tiedä mitään. En ollut koskaan ennen saanut käsiini skinny-korttia, joten täysin sokkona lähdin toteutukseen. Jännäsinkin saanko kiinni juonesta, mutta taisin onnistua. Lämmin kiitos kauniista sanoista!

Ja aivan erityinen kiitos sinun huikeasta postistasi, materiaaleista, korteistasi, jotka sain askarteluni jälkeen. Nyt olen vielä enemmän kärryillä. Ehkä atc-kortitkin voisin ottaa kokeiluun myös..kivoja uusia juttuja.

Mukavaa sunnuntaita, maaliskuuta ja kevättä kaiken kaikkiaan.
🥀🌺🌸🏵️🍀

sirkkis kirjoitti...

Kortti on kaunis ja siinä on hieno asettelu. Käsintehdyt viimeistelyt ja älykäs teksti tuovat aina lisäarvoa 👍
Sanoo entinen kortin tekijä 😊

Silkku kirjoitti...

Kiva, Titta innostui sinunkin kanssa vaihtamaan 😊 Meillä oli myös Skinny vaihto ja hienosti Titta hoksasi homman nimen 😉

Huopalintu kirjoitti...

Kiehtovia ja kauniita kortteja. Teen itsekkin kortteja, mutta ihan yksinkertaisia onnittelu- ja joulukortteja vain. Tosin tuollaiset taiteellisemmatkin kiehtoisivat, mutta pitäisi perehtyä asiaan tarkemmin. Ehkä tästä tulee joskus vielä uusi harrastus. Pitäisi vaan perehtyä asiaan tarkemmin.

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Mielenkiitoista! Oli kiinnostavaa lukea korttiharrastuksestasi. Aurinkoista viikon jatkoa <3