tiistai 16. helmikuuta 2021

Islantilainen neule

 Eilen sain viimeisteltyä miehelleni neulomani Islantilaisvillasta neulotun villapaidan.

Tämä on sarjassaan jo neljäs neuloosin tuotos. Malli on nimeltään Arni, ja se on mallikirjassa (Islantilaisia Neuleita)  neulottu villatakkina. Itse halusin kuitenkin tehdä villapaidan.

Käytin lankana Lettlopia, ja värit ovat 9427, 1420, 0058, 0053 ja 0051. Neuleen valmistuttua kastelin paidan haaleassa vedessä ja huuhteluohjelmalla huuhtelin pesukoneessa. Laitoin lorauksen pyykkietikkaa huuhteluveteen ja sitten vain kuivasin neuleen tasona.


Mieheni halusi maan sävyjä paitaansa, ja pääväri on ruosteenruskea.


Tässä ulkona kuvatut värit





Tein niskaan korotetut kerrokset ja tämä näkyy kuvan viimeisessä kuviossa. Niskassa kuvio yltää korkeammalle kuin edessä. Samoin neuloin helmaan taakse 6 ylimääräistä kerrosta. Tein kerrokset portaittain ja edestakaisneuleena, Käännökset tein aina eri kohtaan, ettei neuleeseen syntynyt käännöksen kohdalle reikää. (ymmärsiköhän tästä kukaan mitään).


Tällä hetkellä Suomessa vallitsee neulehysteria ja langat ovat loppuneet jo muutamista kaupoista.Värejä on vaikeaa saada ja lankojen hinnat ovat nousseet huomattavasti. Itse olisin halukas käyttämään Suomessa värjättyä lankaa. Olinkin aivan järkyttynyt, kun näin TV:stä, että lampurit polttavat villaa, koska siitä ei makseta. Ja kaiken huipuksi villa pestään Englannissa. Lapsenkengissä on siis tämä aarrelanka Suomessa. Onneksi Novita palautti myyntiin sataprosenttisen villalankansa. Värit ovat hempeitä ja kauniita, mutta lanka on ohutta ja paita olisi ikuisuusprojekti.

Islantilainen villalanka on iloisten lampaiden lankaa. Olen aina ihaillut isoja lammaslaumoja ihanilla rehevillä nummilla vaeltamassa. Iloiseksi tuli myös mieheni, kun kokeili paitaansa lumitöitä tehdessään. Totesi, että lämmin on. Muut paitaprojektini ovat TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ  

 


Mukavaa päivää kaikille.

19 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Onpa kaunis villapaita väreiltään ja kuvioltaankin :)

SailaMaarit kirjoitti...

Mahtava villapaita! Jotkut ne vaan osaa tehdä :)

sirkkis kirjoitti...

Kerrassaan upea!!
Juu, olen nähnyt TV:sta, että kudonta/neulomis-villitys on käynnissä. Tulit heti mieleeni, kun sinähän olet näitä tehnyt paljon jo aiemminkin.
Huomasin lukulistalta, että olemme samassa rusty- värissä tänään liikkeellä ;)

pike kirjoitti...

Mä en käsitä miten joku osaa tehä noin upeita neuleita.
(joskus vielä pyydän tekemään neuleen mulle?.Ehkä tänä kesänä ei Nurmeksessa asti käydä)

Repolainen kirjoitti...

Voi kertakaikkinen upeus.. täydelliset lämpöä hohtavat värit!
Yhden islantilaisneuleen aikanaan kutoneena arvostan todella.... Minusta ei koskaan ollut toiseen.... Itseasiassa se on isännällä, joka tuolloin ei ollut vielä edes kihlattu yhä.... rakkauden paita ja niin on tuo sinunkin, mutta kuinka monennen rakkauden osoituksen saanutkaan jo villan muodossa?

SusuPetal kirjoitti...


Vau, upea!!!

Sari kirjoitti...

niin miun mieleiset värit :) Upea paita!

Maria kirjoitti...

Kauniita villapaitoja! Katsoin samalla nuo muutkin paitasi. Tuo norjalainen kyllä houkuttaisi seuraavaksi😊

Silkku kirjoitti...

Sinä se olet sellainen taituri, WAU 👍👍👍

Eija kirjoitti...

Vau mitkä värit! En ole vielä kokeillut islantilaisneuleita, mutta tuon strömsö-paidan tein tyttärelleni. Muutenkin olen aina tykännyt tehdä villapaidan pyöröneuleena, se jotenkin valmistuu nopeammin, kun ei tarvitse saumoja ommella. Mukavia pakkaspäiviä sinulle!

Leena kirjoitti...

Voi mahtoton miten on kaunis paita. Ihanat värit ja tuo malli, ooh, tosi hieno!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Aivan täydellisen ihana ja mahtavat kuvat! Tahtoisin itsellenikin noin upean neuleen. <3

Ihanaa keskiviikkoa Enkuli <3

Sartsa kirjoitti...

Upea! Ja kerrassaan miehinen, lämpimien värien yhdiselmänä.
En tajunnut tuota kerroslisäystä :) Ei se haittaa. Ehkä jos olisi puikot käsissä ja lanka, niin tajuaisin. eilen katselin just yhestä lehestä ohjetta, jossa oli ohjeistettu noita takaosan kerroslisäyksiä. Mielenkiinto ei riittänyt perehtyä aiheeseen riittävästi.
Olet taitava!

Liisa kirjoitti...

Kaunis villapaita!
ihanan värinen ,
Olet taitava!!!! 🤗

*VEKKI* kirjoitti...

Kyllä on kaunis islantilainen. Värit niin soituvat. Olen myös ihmetellyt tätä villan polttoa ja käyttämättä jättämistä. Kyllä pitäisi kotimaassa pystyä tuotantoa tekemään. Islantilaisetkin ihmettelee tätä Suomen valtaisaa hysteriaa ja heiltäkin langat alkaa vähetä. Eilen kävin hakemassa pyöröpuikkoa ja hyllyt ammottivat tyhjinä! Puikkojakaan ei ole saatu mistään, sanoi eräs lankakauppias.

Millin kirjoitti...

Upea paita, islantilaiset villapaidat on nyt niin pop! Ihmetelen heitä, jotka jaksavat sen neuloa ja usein vielä monta. Sinäkin jo neljä!!

TeSa kirjoitti...

No mutta! Onpas se. Ihastuttavat värit, kuviot tulevat hyvin näkyviin. Hyvin olet modannut ja saanut mieluisan paidan. Tulkoon pakkanen!

Matleena kirjoitti...

Taas niin upea neulepusero! Sinulla se tapahtuu. Ainakin meillä täällä on pakkasia siinä määrin, että puserolle olisi käyttöäkin.

Inkeri kirjoitti...

Tosi kaunis paita. Hyvät värit. En ollut ajatellutkaan, että voisi tehdä puserona. Minullakin on mietinnässä Ridaarin jälkeen jo seuraava pusero. Kotoa löytyvä LettLopi-lankavalikoima vaan on rajallinen