maanantai 18. heinäkuuta 2016

Elämää

Olipa minulla vilkas viikko viime viikolla. Mieheni oli lomalla ja me reissasimme siellä ja täällä. Ihanasta reissustamme Killinkoskelle kerroinkin jo muutama postaus sitten.

Kävimme Kärkkäisellä Ylivieskassa säästämässä. Olipa ihanaa ihailla menomatkalla peltoja, jotka ylsivät silmänkantamattomiin. Meillä Itä-Suomessa on epätasainen maasto, joten on upeaa, että taivasta näkyy kerralla paljon.


Ylivieskaan ajaessamme huomasimme, että Kalajoelle on vain 40 kilometriä Ylivieskasta. Siispä ajoimme meren rantaan katsomaan hiekkasärkkiä, vaikka olikin jo ilta ja aurinko oli laskemassa.
Kotimatkalla näimme upean sateenkaaren

.... ja auringonlaskun

Yöllä maasta ja vedestä nousi usvaa


Olimme kotona yhden jälkeen yöllä. Heti herättyämme mieheni kiiruhti takapihalle asentamaan ostostamme. Ostimme tuollaisen lähteen, jossa on kiviä. Vedessä on led-valot, jotka valaisevat veden pimeässä. Iso kivi syreenin alla on kiva tausta lähteelle. Saman syreenin alla on myös Mimosan peikkometsä, joten arvatenkin nyt peikot pääsevät uimaan.


Mieheni laittoi luonnonkiviä ympärille

Keijupatsas sai uuden kodin


Pieni enkeli kiipesi kivelle nukkumaan


Kaukaa otettu kuva


Lauantaina huristelimme Kuhmoon. Siellä oli rompepäivät. Olipa kaikenlaista kippoa ja kuppia , vanhoja autonosia ja kaikkea todellakin rompetta myynnissä. Ihailin näitä autokaunottaria, mopoja ja moottoripyöriä.
Tämän on pakko olla tyttöEilenkin oli kiireinen päivä. Ajoin mieheni kanssa Joensuuhun. Marja, Jani ja Mimosa tulivat mukaan ja suuntasimme Outokumpuun. Siellä oli kivimessut ja arvatenkin aikaa meni ihaillessa upeita kiviä.
Eikä vaan ihaillessa, siellä meni rahatkin. Löysimme Marjan kanssa todella paljon tarpeellisia kiviä. (kivihörhöjä kun olemme)Minun mukaani tarttuivat nämä ihanuudet


Illaksi suuntasimme Kiteelle. Siellä oli jo kolmatta kertaa The Magic on Nightwish Musik-konsertti, jossa fanit eripuolilta maailmaa esittävät Nightwishin musiikkia. Mimosa jaksoi kuunnella kaksituntisen konsertin kiltisti, vaikka oli varmasti väsynyt käytyään ensin kivimessuilla. Oli upea konsertti ja oli ihana päivä.
Ajoimme taas yötä myöten Nurmekseen, koska miehelläni oli työpäivä tänään.

Näköjään sitä ehtii tehdä kaikenlaista mielenkiintoista, vaikka sadekin on meitä välillä kastellut.
Tämän viikon perjantaina suuntaan Marjan kanssa Peurunkaan. Siellä on kaksipäiväiset festarit ja arvatenkin Sonata Arctica ja Stratovarius esiintyvät siellä. Esiintyjiä on yli 20. Tästä reissustamme teen sitten erillisen postin.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja lomalaisille mukavaa lomaa.


11 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Hienoja maisemia ja menopelejä! Tuo lähde on tosi hienon näköinen ja maastoutuu täydellisesti kivien joukkoon. Teillä on mahtava festarireissu tiedossa, pitäkää hauskaa :)

Esther Helmiä kirjoitti...

Sinulla on ollut vaikka mitä kivaa siellä ,kuvat sen kertovat. Nautinnollista tulevaa konserttia!

intsu kirjoitti...

Kyllä kaikkea ihanaa olette kokeneet ja monissa mukavissa paikoissa käyneet. Ooh,Pohjanmaan lakeutta,sitä minä täällä syntyneenä rakastan. Kerran kun tulimme Lapin reissulta kotiin ja alkoi Täällä lakeudet näkyä,niin aivan vilpittömän spontaanisti huokaisin,että nyt sieluni lepää:)
Hienoja nuo vanhat autot. Ja aivan ihana suihkulähdekin teillä nyt on. Hienot kivet ovat sykähdyttävän kauniita.

Maija S kirjoitti...

näin se matkailu avartaa ja uudet maisemat ihastuttavat kaiken muun kivan lisäksi. kannattaa katsastaa eri paikkoja, niin sitten on taas niin hyvä olla kotona.
tuo teidän suihkulähde enkeleineen on todella kaunis. siinä vieressä voi miettiä maailman menoa ja nauttia veden rauhoittavasta liplatuksesta suloisten enkelten seurassa...

AnniK kirjoitti...

Monenlaista kivaa on lomaan mahtunut. Aakeet laakeet pohjanmaan tyttönä minulle niin tutut ja rakkaat. Mukavaa viikonalkua!

Susanna kirjoitti...

Hip hei! Teillä on vauhtia riittänyt ja kilometrejä karttunut ;))) ihana suihkulähde! Terkkuja!!!

RaijaAnnikki kirjoitti...

Kaunis suihkulähde.Merikuvat ovat lähellä sydäntäni sillä olen kotoisin vain "kivenheiton" päässä niistä.Aina on kaipuu merelle. Menoa ja meininkiä teillä riittää-ihanaa niin sitä pitää nauttia lomasta.

Nelli L kirjoitti...

Ihanaa elämää upeissa maisemissa :)

Kata Maria kirjoitti...

Itse arvostan myös omaa laajaa matalaa lakeutta! :) Mutta on ne itä-suomen kauniit mäkisemmätkin maisemat mieluisia ja kauniita.
Kalajoella on melkein joka kesä päästävä käymässä!
Upea ostos ja rompepäivät on ihan huippuja! :)

Napamassu kirjoitti...

Oi vautsi mikä kuvapläjäys <3

Hiekkasärkät, oi minä olen niin kaivannut sinne<3
Minun yksi kesän toive on päästä merenrantaan, se on jotenkin vain niin huikeaa<3

Ihanalta näyttää ja kuullostaa!

Aurinkoa!

Jaana H-V kirjoitti...

Hienoja kuvia olet ottanut! Suihkulähde on ihana!