keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Voitto

Olinpa minä taas onnekas. Voitin nimittäin Puutarhassa -blogin siemenarvonnan.


Kaunis puinen taulu, jonka päälle siemenpussit oli pakattu

Lähikuva siemenpusseista, jotka Maria on tehnyt itse
 Minun oli pakko opiskella siemenistä ja kasveista. Kuvat ja teksti löydetty Siemenkauppa.com
sivuilta


Pioniunikko siemensekoitus


PIONIUNIKKO, väriseos


Suosittu yksivuotinen unikko, jolla on suuret ja täyteläiset, pionimaiset kukat. Sekoituksessa on roosan, valkoisen ja punaisen sävyjä. Todella helppohoitoinen penkki- ja leikkokukka. Kylvä sekä syksyllä että keväällä jolloin kukinta kestää kauan. Viihtyy useimmilla läpäisevillä mailla. Kastele kuivuuden vallitessa.

Suorakylvö: Heti kun maa on muokattavissa keväällä, mieluummin useaan kertaan, tai myöhään syksyllä. Kastele kylvöala ennen kylvöä. Pidä kylvös kosteana kunnes siemenet ovat itäneet.


Korianteri Sativum


KORIANTERI

Korianteri on itämaisen ruoan perusmauste. Korianterin tuoksu on voimakas ja maku makeahko. Kaukoidässä ja Aasiassa korianteria kutsutaan kiinanpersiljaksi ja käytetään persiljan tavoin. Korianterin lehdet sopivat lampaan- ja sianlihan, kalan, siipikarjan, riisin, porkkanan ja tex-mex ruoan maustamiseen. Silputtuja lehtiä sirotellaan ruokien päälle, mutta lehtiä pitää varoa kuumentamasta, sillä lämpö tuhoaa niiden aromin nopeasti. Siementen maku on lämmin, pähkinäinen ja appelsiiniin vivahtava. Jauhetut korianterin siemenet ovat curry-maustesekoituksen pääainesosa.


Härkäpavusta löysin tietoa ja kuvat Wikikko-sivulta
Voittoni sisälsi kahta härkäpapulajiketta: Kontu ja Aunuksen musta

Härkäpapu, Vicia faba (lat.), Faba bean (engl.) on helpoimpia kasveja viljellä ja se antaa hyvän sadon pieneltä alalta. Se on maukas lisä ruoanlaitossa raakana, puoliraakana tai kypsytettynä. Härkäpavut ovat hyvin valkuaisainepitoisia. Se on kaukaa tuotavaa soijaa korvaava paikallinen kasvi. Palkokasveista se on sopivin Suomen ilmastoon. Se kuuluu virnojen sukuun ja on yksivuotinen, jopa 1,5 metriä korkea.

Onpa meillä Mimosan kanssa nyt mielenkiintoinen viljelykesä. Nuo härkäpavut kiinnostavat, koska en löytänyt tuosta Aunuksen mustasta edes kuvaa. Mimosa syö lautaseltaan ensin pavut ja nehän ovat vielä parempia, kun niitä itse kasvattaa.

Kiitos Marialle ihanasta palkinnosta. Upeaa odotella nyt kesää.

6 kommenttia:

Silkku kirjoitti...

Onneksi olkoon noista ihanuuksista:) Ja toivotaan että se kesä tulee pian!♥

Esther Helmiä kirjoitti...

Ihanan voiton sait!! Minä jo odottelen tuskissani että pääsisin ulos pihahommiin ja uusia istutteleen. Onnea voitosta!!

Viltsu Mari kirjoitti...

Onnea ihanasta voitosta! sinulle passeli!

Sude kirjoitti...

Sehän on vanha totuus, että ei kahta ilman kolmatta. Eikös tämä ollut jo kolmas voitto lyhyen ajan sisällä, onneksi olkoon vaan.

jaana kirjoitti...

OI mikä ihana voitto!

Maria K kirjoitti...

Olet ihanasti etsinyt tietoa niiden siementen kasvatuksesta. Korianteria ja papuja aion itsekin kasvattaa. En ole niitä aikaisempina kesinä kasvattanut. Tuo Aunuksen musta on vähän harvinaisempi vanha maatiaislajike, jonka ostin Seminaariin Puutarhalta. Innostuin härkäpavuista, koska eivät hätkähdä kevään kylmää tai pelästy ensimmäisestä syyskylmästä