Sivut

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Britakakkua

Laitan tänne blogiin Kinuskikissan ohjeella tekemäni Britakakun, joka on kyllä ihan suussa sulavaa herkkua. Kakku ei kuitenkaan ole liian makea herkku ja on helppotekoinen. Tässä on niin paljon marjoja, että kakku on suorastaan terveellistä.




Kyseessä on "nakukakku" jossa reunat jää avoimiksi


Tässä ohje


Pohja

125 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa


Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.

Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.

Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille n. 26x26cm alueelle.


Valmista marenki.


Marenki 


2 valkuiasta

1,5 dl sokeria


Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Leitä marenki pohjataikinan päälle, voit lusikalla tehdä aallokkoa kakun pinnnalle niin saat hiukan elävyyttä kakkuun.

Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.


Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Irrota kakkupohja leivinpaperista esim. paistinlastan avulla. Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.


Täyte


2 dl kuohukermaa

250g maitorahkaa (korvasin vaniljarahkalla)

sokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta (jätin pois)

1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)

(Käytin mustikoita, vadelmia ja mansikoita)


 

Mukavaa sunnuntaita

32 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä kakkua - NAM 💛

    VastaaPoista
  2. Njam! Kivaa sunnuntaita sinullekin <3

    VastaaPoista
  3. Aijaijai, britakakku on herkkua ja nyt alkoi kuola valua!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Nettimartta, oli kyllä ja tuli syötyä viimeistä murua myöten

      Poista
  5. Britakakku on erikoisherkkua, ja olen luullut, että se on vaikeaa ja monimutkaista tehdä. Mutta sinun ohjeilla se kuulostaa helpolta, kiitos!

    VastaaPoista
  6. Brita kakku vie kielen mennessään. Olen sitä usein syönyt, mutta jostain syystä en ole koskaan itse tehnyt. Pitää oikein ottaa ohjelmaan sekin. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purulaari, luulin että on vaikea tehdä, mutta ei ollutkaan.

      Poista
  7. Kyllä maistuis täälläkin. En ole itse koskaan tehnyt ja tuskinpa olen syönytkään. Ehkä jossain leivontaohjelmassa tekivät tuota, eikä se tainnut kaikilla onnistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emilie, ihmeen helppo oli tehdä. Marenki kannattaa vispata hyvin.

      Poista
  8. En ole itse tehnyt mutta miniän tekemänä useinkin, herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sini, ihanaa on ja meinaan tehdä jatkossa kaikkiin tärkeisiin juhliin tätä.

      Poista
  9. Oh, miten on kuva herkullisen näköinen, mitä onkaan sitten rodellisuudessakin kun kuvakin jo herkilta näyttää. Tulostin jo oj´hjeen taltrrn Jospa tuon joskus jaksaisin tehdä.

    VastaaPoista
  10. Tätä täytyy kyllä kokeilla! Hyvin sanottu: terveellinen kakku 😁👍🏻.

    VastaaPoista
  11. Tuoreiden marjojen parhautta ja kauneutta!!

    VastaaPoista
  12. Tämän herkullisempaa ei voi enää olla.

    VastaaPoista
  13. Britakakku on hyvää!!! Marjoista tehtynä=herkullista, hmm-mmm:)

    VastaaPoista
  14. Miniäni tekee usein Britakakkua ja se on kyllä tosi hyvää.

    VastaaPoista
  15. Nami nami, näyttää ja varmasti maistuu myös herkulliselta, kiitos kun jaoit 🌞🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silkku. Oli kyllä yllättävän helppo tämä resepti ja todella hyvä.

      Poista