Laitan tänne blogiin Kinuskikissan ohjeella tekemäni Britakakun, joka on kyllä ihan suussa sulavaa herkkua. Kakku ei kuitenkaan ole liian makea herkku ja on helppotekoinen. Tässä on niin paljon marjoja, että kakku on suorastaan terveellistä.
Kyseessä on "nakukakku" jossa reunat jää avoimiksi |
Tässä ohje
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille n. 26x26cm alueelle.
Valmista marenki.
Marenki
2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle, voit lusikalla tehdä aallokkoa kakun pinnnalle niin saat hiukan elävyyttä kakkuun.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Irrota kakkupohja leivinpaperista esim. paistinlastan avulla. Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.
Täyte
2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa (korvasin vaniljarahkalla)
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta (jätin pois)
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)
(Käytin mustikoita, vadelmia ja mansikoita)
Mukavaa sunnuntaita
Ihanan näköistä kakkua - NAM 💛
VastaaPoistaSuvi Kullströn. Ekaa kertaa tein ja on raikas kakku
PoistaNjam! Kivaa sunnuntaita sinullekin <3
VastaaPoistaArkisin Jenni, samoin ja mukavaa alkavaa viikkoa.
PoistaAijaijai, britakakku on herkkua ja nyt alkoi kuola valua!
VastaaPoistaSaila, Samoin sinulle ja mukavaa alkavaa viikkoa
PoistaVarmasti suussasulavaa!
VastaaPoistaNettimartta, oli kyllä ja tuli syötyä viimeistä murua myöten
PoistaBritakakku on erikoisherkkua, ja olen luullut, että se on vaikeaa ja monimutkaista tehdä. Mutta sinun ohjeilla se kuulostaa helpolta, kiitos!
VastaaPoistaAnna. Tämä oli eka kerta kun tein kakkua. Oli helppo.
PoistaBrita kakku vie kielen mennessään. Olen sitä usein syönyt, mutta jostain syystä en ole koskaan itse tehnyt. Pitää oikein ottaa ohjelmaan sekin. Mukavaa sunnuntaita!
VastaaPoistaPurulaari, luulin että on vaikea tehdä, mutta ei ollutkaan.
PoistaKyllä maistuis täälläkin. En ole itse koskaan tehnyt ja tuskinpa olen syönytkään. Ehkä jossain leivontaohjelmassa tekivät tuota, eikä se tainnut kaikilla onnistua.
VastaaPoistaEmilie, ihmeen helppo oli tehdä. Marenki kannattaa vispata hyvin.
PoistaEn ole itse tehnyt mutta miniän tekemänä useinkin, herkkua!
VastaaPoistaSini, ihanaa on ja meinaan tehdä jatkossa kaikkiin tärkeisiin juhliin tätä.
PoistaOh, miten on kuva herkullisen näköinen, mitä onkaan sitten rodellisuudessakin kun kuvakin jo herkilta näyttää. Tulostin jo oj´hjeen taltrrn Jospa tuon joskus jaksaisin tehdä.
VastaaPoistaMummeli, kannattaa kokeilla. Hyvä ohje.
PoistaTätä täytyy kyllä kokeilla! Hyvin sanottu: terveellinen kakku 😁👍🏻.
VastaaPoistaSailaMaarit, on terveellistä.
PoistaTuoreiden marjojen parhautta ja kauneutta!!
VastaaPoistaRepolainen, tämä on terveellinen kakku.
PoistaTämän herkullisempaa ei voi enää olla.
VastaaPoistaAimarii, olen samaa mieltä.
PoistaNam, britakakku on herkkua.
VastaaPoistarimasa, 💖
PoistaBritakakku on hyvää!!! Marjoista tehtynä=herkullista, hmm-mmm:)
VastaaPoistaIrma, raikas kakku tuli marjoista.
PoistaMiniäni tekee usein Britakakkua ja se on kyllä tosi hyvää.
VastaaPoistaKruunuvuokko 💖
PoistaNami nami, näyttää ja varmasti maistuu myös herkulliselta, kiitos kun jaoit 🌞🌻
VastaaPoistaKiitos Silkku. Oli kyllä yllättävän helppo tämä resepti ja todella hyvä.
Poista