Varmaan kaikki ovat jo kokeilleet tämän ihanan raparperipiirakkareseptin. Laitan kuitenkin esille tänne blogiin muistutuksena ohjeesta, joka onnistuu aina.
Rakastan raparperia ja olen kasvattanut sitä itse, mutta tänä vuonna ostin raparperit kaupasta.
Mieheni oli niin innokas risujen ja rikkaruohojen hävittäjä alkukesästä, että löysin raparperipuskanikin hänen peräkärrystään puutarhajätteenä. Harmitti, mutta varmaankin raparperi kasvoi väärässä paikassa. Ensi kerralla laitan aidan ympärille - kunhan nyt ensin löydän juurakon jostain.
Tämä Maisemakahvilan raparperipiirakka on suussasulavaa ja ihanaa. Samalla ohjeella olen tehnyt myös mustikka- ja puolukkapiirakan.
Piirakka maistuu parhaiten kylmänä, ja loraus vaniljakastiketta sopii tähän mainiosti.
Tässä ohje: (toivottavasti saat harakanvarpaistani selvää)
Ja nyt sitten leipomaan
Mukavaa päivää kaikille
Ohje tuntuu tutulta juuri tuon piimän takia. Sen verran poikkeaa tavallisesta murutaikinasta. Uskon, että oli herkullista.
VastaaPoistaOn niin herkkua, että...latasin ohjeen😜 Raparperi on herkkuani👍Kiitos ohjeesta 😘
VastaaPoistaPiirakkasi näyttää hyvältä. Minä en ole tehnyt yhtään mitään raparperista. Mieheni sai tarpeekseen tuossa eräänä vuonna, kun raparperia löytyi vähän kaikista keitoksistani ;D Tuo resepti näyttää aikalailla samalta, kuin rahkapiirakkani ohje. Ei ole tullut mieleen, että siihen olisi voinut lisätä vielä jotain ainesosia.
VastaaPoistaMeillä on raparperipuska niin valtavan sitkeä, että se ei taida kuolla millään ilveellä (eikä ole tarviskaan). Kovia se on kokenut, mutta aina sieltä puskee uutta vartta. Yritettiin kerran siirtää siitä osa parempaan paikkaan, mutta siitä raparperi ei tykännyt ja kuoli. Vanha elää kitukasvuisessa maassa ja rehottaa.
Eilen juuri tein raparperikiisseliä vaniljajäätelön kanssa ja voi kuinka hyvää se oli. En ole moneen vuoteen raparperia syönytkään.
VastaaPoistaTäällä sitä aina on jos jonkinmoista herkkua 😁 kiitos kun jaoit ohjeen 👍
VastaaPoistaTerveiset täältä Pohjois-Karjalasta, ollaan nyt eletty mökkielämää täällä saaressamme 😃🌞🌻🌼
Vieläköhän voisi jätti-rapapertista piirakan tehdä... alkukesästä tuli tehtyä piirakkaa ja kiisseliä, mutta sittemmin annettu vain kasvaa. Ei vielä kuki, joten lienee syötävä. Kaikenmaailman rucolat ja ravunpyrstötkin olen onnistunut opettaa lapsille/lapsenlapsille maistumaan - mutta raparperi on yksi sellainen, joka ei jälkikasvuun millään siedätyksellä uppoa... Mikähän siinäkin on??!!
VastaaPoistaMeillä piirakka pitää aina tarjoilla hiukan lämpimänä. Otin just pakasteesta pari palaa iltapäivälle.
VastaaPoistaOlen tehnyt kyllä tätä piirakkaa ja minusta tuoreeltaan parasta .Olen myös pakastanut ja silloin se rapea pinta minusta kärsii.
VastaaPoistaRaparperi meillä on paljon mutta käyttö kuitenkin aika vähäistä kun se vaikuttaa kihtiin mikä miehellä on .
Esimerkiksi en pakasta sitä koskaan kun on kaikkea muutakin marjaa ja on paljon muutakin mikä vaikuttaa kihtiin .
VastaaPoistaMaiskis!
Kiitos reseptistä, tätä täytyy kokeilla.
Näyttää niin herkulliselta!
Näyttää herkulliselta,minäkin leivoin raparperi piirakkaa tänään,
VastaaPoistakun satoi vettä ja oli viileää niin ajattelin leipoa tänään.
Minä laitoin siitä leipomastani piirakasta kuvan omaan blogiini.
Heh, tehokas tämä sinun miehesi. Onneksi raparperia saa myös kaupasta!
VastaaPoistaAivan ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen piiras. Namskis!
Täytyykin huomenna leipoa itsekin jotakin makeaa.
Mainio ohje! Raparperipiirakkaa on tullut tehtyä kesän aikana muutaman kerran, mutta tuota ohjetta en taas muistanutkaan kaivella esiin.
VastaaPoista