Sivut

maanantai 13. maaliskuuta 2023

Kinkku-voileipäkakku

Meillä oli kotona viikonloppuna mieheni veljen muistotilaisuus.

Pitkästä aikaa tein kinkku-voileipäkakkua, josta vieraat pitivät kovasti, siksi jaan reseptin tänne blogiini itsellenikin muistiin.




Olen tehnyt erilaisia kakkuja Tarun Taikakakut -blogin ohjeilla ja aina olen onnistunut. Hänellä on blogissaan ohjeita myös ihaniin täytekakkuihin, juustokakkuihin  ja muihin leivonnaisiin.


Tässä ohje:

Kinkku-voileipäkakku (pyoreä vuoka läpimitta 26 - 28 cm) 

(n. 25 henkilölle)


1½-2 pkt Reilu-paahtoleipää (Reilu paksua)


Täyte 1.
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g creme fraishea
250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua
1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä
ruukku ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraishea
1 punainen paprika (jätin pois, koska ei sovi kaikille)
n. 15cm pala kurkkua
mustapippuria
ripaus suolaa

Kostutus:
n. 3-4 dl lihalientä
jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl, koska siivut paksuja

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
 suolaa

Koristeeksi jääsalaattia, herneenversoja, kinkkua, tomaattia, tummia rypäleitä yms.



Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään. (Tästä jää hieman ylimääräistä)

Vuoraa irtopohja kakkuvuoka kelmulla niin, että kelmu tulee reunojen yli ja saat käännettyä reunat kakun päälle.  Voit leikata leipien reunoja pois.

Mittaa  kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla aineet yhteen.

Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua. Kostuta varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.

Koristele seuraavana päivänä.

 

Tuli todella hyvä kakku.

Mukavaa viikkoa kaikille

15 kommenttia:

  1. Kaunis koristelu kakussasi. En ole koskaan tehnyt pyöreää voileipäkakkua. Tulevan sunnuntain ristiäisiin ollaan tilattu voileipäkakut. Itse aion leipoa jotain pipareita ja kuivakakkua, kuten on toivottu, vaikkakaan ei ole mikään pakko. Täykkärit on tilattu.

    VastaaPoista
  2. Varmaan hyvää! En oo ikinä tehny voileipäkakkua, tuota voisin kokeilla

    VastaaPoista
  3. Komea kakku ja varmasti maistuvakin!
    Hyvää ruokahalua ;) ja mukavaa päivää xx

    VastaaPoista
  4. Uskon että on todella hyvää, ihan maistan tuon jo kielellä, kiitos kun jaoit meille 😊
    Kuule mulle kävi hassusti, kun olit laittanut kommentin, niin minä höhlä poistin sen vaikka minun piti hyväksyä,
    eli kiitän tässä kommentistasi ❤️
    Osanottoni ja voimia teille.

    VastaaPoista
  5. Voileipäkakut ovat ihania ja hyvältä kuulostaa ohjekin. Olen huomannut erinäisissä tilaisuuksissa, että voileipäkakkuja menee enemmän kuin makeita kakkuja.

    VastaaPoista
  6. Osanottomme
    Ahkeran taidonnäyte. Herkullinen.

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköinen kakku! En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, ehkä siksi kun se ei ole mieheni suosikki. Osanottoni teidän perheelle.

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeestasi. Täällä toinen joka ei koskaan ole tehnyt voileipäkakkua.

    VastaaPoista
  9. Hieno kakku! Voileipäkakut ovat niin hyviä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  10. Nam😋 voileipäkakku on suurinta herkkuani.
    Teen melki samanlaisella täytteillä ja täälläkin paprika jää pois.
    Kaunis koristelu, pitäisi joskus koklata tuota pyöreää mallia myös.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Otan osaa suruunne 💜 Kiitoksia ohjeesta, kiva pyöreä voileipäkakku. Ne sopivat surujuhlaan, mutta myös iloisimpiin tilaisuuksiin ja ovat aina tykättyjä, itse olen tehnyt rippijuhliin ja nyt oli myös kastejuhlassa tosi hyvä kakku.

    VastaaPoista
  12. Osanotto suruunne ja kiitos voileipäkakku vinkistä - pyöreä, miksei ole tullut mieleenkään...upean kuohkea jo kuvassa, saati sitten suussa....

    VastaaPoista