Kesä on tullut tänne Pohjois-Karjalaan lopultakin.
Elämä on ollut hiljaiseloa sappikivileikkauksen ja käsileikkauksen vuoksi. Tänään sain tikit kädestäni pois. Odotan huomista, koska pääsen silloin saunaan. Minulta leikattiin oikeaa kättä, joten onpa ollut vaikea opetella vasurilla tekemään kaikki. Onneksi mies on eläkkeellä ja on auttanut ja passannut rouvaa monta viikkoa.
Tänään löysin reseptin, jota oli pakko kokeilla. Minulla kasvaa paljon raparperia, joten mies kävi varsia hakemassa, ja leikkasi varret paloiksi. Osaksi leikatullakin kädellä leivoin, mutta helposti työ onnistui.
Tässä valmis raparperipiirakka
Maisemakahvilan raparperipiirakka, muruseos
pohjataikina
täyte
pinnalle
Maisemakahvilan raparperipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos raparperipiirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle.
5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Nyt piirakkani on jäähtymässä, mutta luulisin, että tuli hyvää
JÄLKIKIRJOITUS: ON IHANAA
Laitan vielä kuvia puutarhamme kaunottarista ja rikkaruohoista.
Oikein ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja ihanaa kesää
Oi,tsemppiä leikkauksen jälkeiseen parantumiseen. Onneksi sinulla koti apulainen.
VastaaPoistaMinulla ehkä tulevaisuudessa käsileikkaus myös edessä.
Kauniit hurmaavat kukkakuvat🌸
Nam kiitos piirakkaohjeesta. Niin valtavasti raparperia tulee,että täytyypä tuota sinunkin ohjetta kokeilla.
Aurinkoa viikkoosi!
Vai leikkauksia tuli vielä toinenkin...
VastaaPoistaEt tiedäkkään kuinka monta kertaa olen käynyt täällä kurkkimassa, mutta en vaan saanut aikaan mailia - vaikka mielessä ollut!!
Iso halaus ja tsemppiä todellakin toipumiseen ennalleen... tiedän/tunnen sielussani miten tärkeät kädet ovat sinulle! Aivan ihastuttava kukkaloisto - kiitos näistä kuvia, voimaannuttavia tänne saakka!!
Oi mitä kukkaloistoa! Ja herkullisen näköinen piirakka. Tsemppiä leikkauksista paranemisiin ja hyvää kesää!
VastaaPoistaNamm, mikä piirakka!
VastaaPoistaKauniita kukkia taitaa olla puutarhasi täynnä :) Hyvää kesänjatkoa toipilasaikaasi.
Raparperipiirakkasi kuulostaa tosi hyvältä ja muistuttaakin aika paljon sitä raparperipiirakkaa jota itse olen tehnyt pari kertaa tänä keväänä. Ihanaa kukintaa puutarhassasi!
VastaaPoistaraparperipiirakkaa ja kermajäätelöä, ah, kyllä maistuis minullekin. Ja kulleroita pihamaalle kasvamaan olisi ihana saada.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Tuota pitääkin kokeilla lähipäivinä.
VastaaPoistaMuhkeita ja täyteläisiä kukkia! Nappasin piirakkaohjeen talteen, kiitos :)
VastaaPoistaToivottavasti paranet pian ja pääset taas askartelemaan ja touhuamaan mieleisiäsiä juttuja. Vasurilla on varmasti vaikea toimia, jos on oikeakätinen. Okea käsi varmaan yrittää tulla mukaan vähän väliä.
Nam nam, on varmasti makoista piirakkaa! Kiitos ohjeesta, ehkäpä tulee kokeiltua :-) Kiva oli myös katsoa kukoistuksiasi. Kullero on ihan ehdoton suosikkini ja pionit myös. Meillä on täällä niin varjoista täällä kotosalla nyt, että pionit eivät edes kuki vielä. Kaikki on niin myöhässä. Lemmikit toki kukkivat!
VastaaPoista