Minusta on tulossa kakun ja pullan tuoksuinen eläkeläismummo. Nyt kun on ollut enemmän aikaa, on kivaa leipoa kaikenlaista.
Jaan tässä todellakin aina onnistuvan kakkureseptin. Tähän kakkuun aineiden ei tarvitse olla huoneenlämpöisiä, eikä kakkua tarvitse paljoa vatkailla. Riittää, että sekoittaa aineet hyvin ja aina kakku onnistuu. Kakku ei ole mielestäni liian imelä, mutta mehevä kakusta tulee aina.
Särkyneen sydämen kakku
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
1 tl soodaa
2,5 dl maitorahkaa
1 dl maitoa
150 g voita
2 kananmunaa
Voitele vuoka
sekoita maito ja rahka keskenään
sekoita kuivat aineet keskenään, ja yhdistä seokseen
lisää rasva sulana
lisää lopuksi munat
.....ja sitten sekoita (taikina on paksua, mutta kohoaa hyvin)
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 1 tunti
(olen laittanut kakun päälle leivinpaperin puolen tunnin paistamisen jälkeen)
..... ja hyvä tulee aina, vaikka sydän ei olisikkaan särkynyt.
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.
Anoppini teki aina tätä kakkua ja se on tosi hyvää. Mutta tuo nimi on aina ärsyttänyt minua. Kuuluu hiukan samaan kategoriaan kuin "Hyvän mielen sosekeitto"
VastaaPoistaNam,varmasti hyvää. Vois kokeilla,vaikka ei juuri nyt sydän olekaan särkynyt:)
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla, tosin gluteenottimilla jauhoilla. Kupsakan näköinen kaakku.
VastaaPoistaHyvän tuntuinen resepti. Olen viime aikoina innostunut leipomaan kakkuja ja erilaisten marjapiirakoiden tekeminen on jäänyt vähemmälle. Vaihtelu virkistää.
VastaaPoistaKivan näköiset nuo edellisen jutun noitarumpusukat!
Oi miten herkulliselle kakku näyttää.
VastaaPoistaTätä täytyy leipoa joskus. Kiitos kakkureseptistä.
Nam! Hyvän näköinen kakku. Tulostin ohjeen itselleni.
VastaaPoistaMukavaa syksyn jatkoa teille kaikille ! ♥
Nam! näyttääpä herkulliselta😍
VastaaPoistaJa niin onnistuneelta kakulta. Kiitos ohjeesta tätä voisin kokeilla.
Leppoisaa alkavaa viikkoa sinulle🤗
Kiitos tuosta ohjeesta. helpot ohjeet on aina mukavia toteuttaa. Olin jo aikeissa tehdä tuon mutta pitää ensin käydä kaupassa, rahka puuttui.
VastaaPoistaTämähän kuulostaa hyvältä. Nimi on mulle vieras, mutta aina oppii uutta. Pitäisi laittaa äiskälle tilaus. Hän on hyvä kakkuleipuri 😃👍
VastaaPoistalähes ollenkaan ei tule tehtyä kakkuja, kun yksin joutuu niitä syömään, mutta otanohjeen ylös, jos yhden ainakin teen jouluksi, ei paljon muuta kahvileipää tarvitse, paitsi piparit.
VastaaPoistaUpean näköinen kakku on.Hyvää syksyä sinne karjalan maille!
Kiitos reseptistä! Vaikuttaa helpolta, joten meikä mammakin voi kokeilla josko onnistuisi .
VastaaPoistaKivaa viikon jatkoa xx
On niin houkuttelevan kuuloinen kakku ja helppo tekotapa, että taidanpa minäkin joskus kokeilla sitä, kiitos sinulle! Vaikka nykyisin leivon hyvin vähän.
VastaaPoistaHelpolta vaikuttava ohje. Mielenkiintoisena ainesosana tuo rahka. Pitää laittaa ohje korvan taa.
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää, nam. Olen huono leipomaan, mutta tätä voisin vaikka kokeilla. Helppo, kun ei tarvitse vatkata, kiitti vaan reseptistä.
VastaaPoistaMursitkohan myytin.... saatko minut yrittämään kuivakakkua, sitten 18-vuoden tauon jälkeen??? Keskimmäisemme rippijuhlakesä ja toivoi rakastamaansa tiikerikakkua tarjolle.... en enää muista kuinka monta yritystä tein... loppujen lopuksi meillä oli pitopöydässä tiikerikakku"pohjalla" olevaa "täytekakkua". Kuivakakut ovat aina vihanneet mua... ja tunne meni sitten molemminpuoliseksi... johtunee kai siitä, että mun on ihan mahdoton noudattaa mitään ohjetta=mittailla... summamutikassa kun on aina niin paljon hauskempaa ja kaikenlainen kokeilu... hiivataikinaleipurille se sopii, mutta noille leivinjauhe-jutuille ilmeisesti ei... joten lopputulema tästä aamuisesta kakku-filosofoinnistakin taisi olla, että "Suutari - eikun leipuri pysyköön lestissään"!
VastaaPoistaMUtta sinä olet tehnyt upean kuohkena kakun!! Ihailen!