keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Skräppäystarinat R-Ö

Onpas ollutkin urakkaa tässä Pirjon emännöimässä skräppihaasteessa. Kaikki aikaisemmat skräppäystarinani löytyvät TÄÄLTÄ (tämä postaus näkyy ensin).

Kaikkiin kirjaimiin en yksinkertaisesti keksinyt ammattinimikettä kirjainta kuvaamaan, (W,X,Z,Å ja Ä)  mutta saa nyt haasteen toteutus jäädä tähän pisteeseen. En halua toisilta ottaa ideoita omakseni.

Askartelin säilytyslaatikon, johon kortit mahtuvat pystyyn tai poikittain. Mietin, että liimaan jokaisen kuvan taakse siihen liittyvän tarinan, ja minulle syntyykin tästä aakkosissa oleva kuvakirja.




Tässä kaikki korttini

Hyvin mahtuvat kortit näihin "kansiin"



Tässä siis viimeiset rutistukset:



Riitta on radiotoimittaja. Hän työskentelee Romaniassa pienellä radioasemalla ja hän toimittaa radion aamulähetyksiä, jotka alkavat aamulla kello viisi.

Hän soittaa juontojensa välillä ihanaa musiikkia ja varsinkin 50-luvun Rock ´n´roll on hänen mieleensä. Elvis Presleyn, Paul Ankan ja Bill Haleyn musiikki soi joka ikinen päivä.

Vapaapäivinään Riittä rientää ruusutarhaansa hoitamaan ruusujaan (joita on 25 eri lajiketta). Rose Austin on Riitan lempilajike.


 

Severi on sähkömies. Hän muutti perheineen Sveitsiin maaseudulle ja perusti pienen sähköalan liikkeensä Lausanneen, joka sijaitsee Genevejärven rannalla.

Perhe on kotiutunut hyvin ja myös Severin vaimo työllistyi kirjanpitofirmaan. Hän onkin luonteeltaan todella pikkutarkka.

Lapset nauttivat maaseudusta. Heille luettiin ennen muuttoa Pikku Heidi-kirjoja, jotka kertovat Heidi-nimisestä orpotytöstä, joka kasvaa isoisänsä luona Alpeilla. Tarinat ovat helpottaneet lasten kotiutumista uudelle asuinalueelle lähelle vuoristoa.

 

.

 

Tamara on taidemaalari. Hän opetteli ihmisen anatomian piirtämistä Pariisissa, mutta on nykyisin muotokuvamaalari. Tamaralla on ateljee Rue Crémieux kadulla Pariisissa. Tamaran taidetta arvostetaan kovasti.

Tamara rakastaa maalata muotokuvien lisäksi eläinaiheisia tauluja. Häntä kiehtoo voimakkaat ja mausteiset värit - myös voimakkaat eläimet.

 


 

Ulriikka työskentelee TV:n palveluksessa ja lukee kanavalla viisi iltauutiset. Ulriikka työskenteli aikaisemmin kulttuuritoimituksessa, mutta siirtyi uutistoimituksen puolelle kolme-vuotta sitten.

Ulriikasta on mielenkiintoista kerätä uutisaineistot uutisia varten, ja varsinkin suorat TV-lähetykset kiehtovat häntä.  Suurempia kommelluksia hänelle ei ole sattunut, mutta kerran hän kaatoi vieressään olleen vesilasin päälleen ja kerran tuoli petti alta.



 

Viivi on viulisti ja soittaa päivisin kuusi tuntia.

Hän on soittanut uudenvuoden konserteissa ja kiertää ympäri maailmaa konsertoimassa Wienin  filharmonikkojen mukana.

Beethovenin Yhdeksännen sinfonian kantaesityksessä Viivi sai soittaa pitkän soolo-osan, josta hän on erityisen ylpeä.



 

Yrjänä on yhdistelmäajoneuvonkuljettaja. Hän halusi aina ajaa isoa rekkaa Arizonan pitkällä  Route 66-tiellä.  Hän toteutti unelmanta 21-vuotiaana (heti kun ikä riitti rekkakorttiin).

Yrjänä nauttii rekan ratin takana  ja usein hän kuuntelee radiosta rockabilly musiikkia ja countrya. Kilometrit soljuvat hyvän musiikin soidessa kuin itsestään.




 

Jim kutsuu itseään leikkisästi  "öljysheikiksi", vaikka hänen tehtävänsä on vain huolehtia siitä, että huoltoasemalla öljytilaukset luistavat hyvin. Jimin mielestä Mobiloil on paras merkki ja se ei ole koskaan päässyt loppumaan.

Jim on myös mekaanikko ja vaihtaa autoihin öljyt käden käänteessä. 


--------------



Nyt laitan tämän kirjan "kannet" kiinni

 

Kivaa oli askarrella, vaikka olikin suuritöinen projekti. Toivottavasti tykkäsit tästä mielikuvitusmatkastani. Jospa opin tässä haastetta toteuttaessani jotain skräppäyksestä ja sen periaatteista.

Isot kiitokset Pirjolle kivasta haasteesta. 

 

Oikein mukavaa viikkoa kaikille

Atc vaihto Ainon kanssa

Laitankin nyt samalla istumalla toisenkin postauksen.

Eilen sain kirjeen Ainolta (blogin linkki tekstissä). Meillä oli kahden kortin vaihto, mutta sainkin kolme korttia.



Atc "Kesä - mikä ihana aika"


Atc "Yltäkylläistä elämää kesän tuoksussa"


 

Extrakortti

 

 

 

Minulla on todella ikävä kesää. Näissä Ainon korteissa kesä on jo kauneimmillaan. Taustoissa on yltäkylläiset värit ja tuota perhosta tai pientä ludetta voisi ihan liikuttaa. Perhonen on laskeutunut rosoiselle maalipinnalle ja tuo lude on eksynyt todelliseen herkkuparatiisiin. Extrakortti hohtaa hopeisena, mutta valokuva ei kiiltoa kunnolla näytä


Aivan ihanat kortit, kuten Ainolta aina. Isot kiitokset hänelle.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille.

Atc-vaihto Puuhiksen kanssa

Vaihdoin neljä korttia Puuhiksen kansssa. Kirje tuli jo viime viikolla, mutta en ole ehtinyt kuvata kortteja.

Tässä kortit:

 

Atc "Linnun silmin"

Atc "Eläimet"

Atc "Pöllöt"

Atc "Silmä 2/6"

Skinny-kokoinen kortti

 

 

Onpas taas kivoja kortteja. Tuo Lintu- ja Silmä-kortti on toteutettu mixedmedia-tekniikalla ja niissä on taustoissa kohopastaa, Samoin tuo silmä on lasinen ja korkea. Se tuo mieleeni Sormusten herra-elokuvan Sauronin silmän. Todella vanhgitseva katse.


Kiitokset Puuhikselle kivasta vaihdosta.

perjantai 19. huhtikuuta 2024

Junk journal

Osallistuin facen puolella haasteeseen, jossa piti askarrella rouhea junkkis. No en löydä haastetta enää mistään tuolta haasteiden viidakosta. Aikani etsin ja päätin, että antaa olla. Laitoin sivut Junk journal  Suomi -sivuille esille, vaikka ne pitäisi osata viedä oikealle sivulle oikeaan albumiin. Taidan olla yhdenlainen vastarannankiiski joka asiassa.

No nyt menin sitten mukavuusalueeni ulkopuolelle ja räimin tehdä rouheaa jälkeä kovalla kädellä. En siloitellut reunoja, enkä leikannut langanpätkiä. Kuuntelin samalla Eduskunnan kyselytuntia (hihiii) ja sainkin hyvän inspiksen.

 Laitankin nyt kamalasti kuvia tästä junkkiksesta. Tein sivut osittain ompelemalla. Käytin myös suihkeita ja muita mömmöjäni sivuille. Muutaman korunkin laitoin sivuihin kiinni.




Kansi, johon kiinnitin korun

 

 
 

 
 

Tässä ensimmäinen aukeama

 
 
 
 
 
 

Toinen aukeama






Kolmas aukeama, jossa koru




Neljäs aukeama




Viides aukeama




Kuudes aukeama, jossa koru




Seitsemäs aukeama, jossa koru




Kahdeksas aukeama




Yhdeksäs aukeama



Kannet





Tämmöistä saa aikaan Eduskunnan kyselytunnin aikana. En laittanut runsaasti kuvia, koska tykkäsin nyt leikkiä väreillä ja epätasaisilla sivujen pinnoilla. Suihkeiden hohdetta en onnistunut kuvaamaan kunnolla hämäränä päivänä.

Nyt alkoi viikonloppu, joten toivottelen rentouttavaa viikonloppua kaikille.



torstai 18. huhtikuuta 2024

Atc-vaihto Ullan kanssa

Vaihdoin Ullan kanssa yhden kortin. Ullan blogi löytyy TÄÄLTÄ

Tässä erikoisessa kortissa on upea läpinäkyvä tausta, joten kuvasin korttia eri valossa. Ensimmäisessä kuvassa kortti on keinovalon alla puun värisellä pöydällä. 

Taustassa näkyy läpi tuollaisia kimaltavia neliö-koristeita ja ohutta narsomaista punertavaa hentoa koristetta, joka on kuin muovitaustan sisällä. En yhtään osaa sanoa, miten tausta on tehty.

 

 

 

Seuraavan kuvan kuvasin niin, että kortti oli päivällä ikkunalasia vasten. Kevään lumihanki sieltä takaa pilkottaa.  




 Ja kuvasin kortin vielä niin, että keinovalo tulee kortin takaa:

 



 

Ulla oli koristellut minulle upean klemmarikoristeen. Pitsisessä taskussa on erilaiset elokuva- ja matkaliput aseteltu kauniisti.



Tässä koriste takaa




Aivan hurmaavan ihana tämä Ullan kortti. Tykkään todella paljon tästä ihanuudesta.

Isot kiitokset Ullalle ja mukavaa loppuviikkoa kaikille.