sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Taidevaihto

Tein sielunsisarelleni Susannalle yllärimaalauksen. Olen päättänyt opetella piirtämään ja huomasin, että on tosi vaikeaa miettiä mittasuhteita ja miten vaikeaa on tehdä tasapainoinen työ. No eihän sitä opi, jos ei opettele.

Susanna lähetti minulle ihanan yllärin taidevaihdossamme ja halusin tehdä hänelle vastalahjaksi ja vain hänelle tarkoitetun henkilökohtaisen työn. Tiedän, että Susanna rakastaa ylläreitä, kissoja, sirkusta ja pinkkiä, joten tässä minun maalaamani Pelletyttö ja Pellekissa.Ystävykset saippuakuplasateessa

Joku on puhaltanut ihania  saippuakuplia niin paljon, että pienen tytön on pidettävä hatustaan kiinni ja huolehdittava pienestä Pellekissastaan, joka suu ymmyrkäisenä ihmettelee saippuakuplien kauneutta ja keveyttä.

Tein maalauksen kokonaan akryylimaaleilla pahvipohjalle, jonka koko on A4. Käytin lisäksi jonkin verran "permanenttitussia". Jouduin kuivattelemaan työtä ihmeen kauan, vaikka pohjustin pahvin ensin gessolla.Teinköhän liiankin paksut maalikerrokset?

Minua nauratti työtä tehdessäni, sillä mukanani kulkeva enkelilauma maalasi tuon tukassa olevan koristeen. Jostain oli vain pudonnut tuollainen valkoinen maaliläiskä hiuksiin. Jätin läiskän tietenkin paikoilleen, sillä se on siihen tarkoitettu. Se on  työn kaunein ja säännöllisin pyöreä läiskä ja juuri oikeassa kohdassa - paljon parempi kuin itse tekemäni. Enkelitkin halusivat lähettää terveisensä Susannalle :D.

Piirsin piirroksen niin, että kuvan alla oli sanomalehti pöydän suojana alla. Yllätykseni oli todellakin suuri kun työn kuivuttua käänsin kuvan, ja taustassa oli painomusteesta tullut työn peilikuva toiselle puolelle. Tein siis taikojani täällä :D

Jännitti, tykkääköhän Susanna tästä. Mieheni jo nauroi, "pitääkö taiteeseen suhtautua noin vakavasti, että maalausta pitää vähän väliä käydä katsomassa" :D Sitä kun on aivan harjoittelija vielä, niin on todella huolestunut, jos kuva näyttääkin myöhemmin aivan kamalalta. Ihanaa oli maalata ja toivottavasti työstä on iloa Susannalle.


Tässä pihamme tänään. Ihanaa, että ensilumi saloi lopultakin.Ihanaa sunnuntaita kaikille ja olethan huomannut musiikkihaasteeni

15 kommenttia:

Uuna Syrjäsuo kirjoitti...

Maalauksesi on todella ihana, olen ihan varma että Susanna tykkää tästä. Jos ei tykkää, niin lähetä kiireesti minulle :-DD

Ihmettelen, miksi olet niin epävarma maalaamisesi suhteen, vaikka näytät olevan todella hyvä. Rohkeutta nyt vaan.
Sano miehellesi, että käyvät ne "vanhemmatkin" taiteilijat koko ajan kurkkimassa, että tuliko siitä nyt sellainen tai ettei vaan olisi muuttunut.

Ihana tuo enkelipallo tuolla, kaunis ja juuri oikeassa paikassa.

Olen tehnyt sinulle maalausta. Haluaisin lähettää sen sinulle yllärinä, joten näkisit vasta kun käteesi saat. Sopiiko sellainen ajatus sinulle?

Anonyymi kirjoitti...

the same as ever, I do not use the translate-function..... i like to read these endless words, which sound funny for me. like your work. good thoughts in these sometimes dark times!
Herzlich Petra-Pippa

Emilie kirjoitti...

Ai sinäkö aloittelija!!! Olen antanut itseni ymmärtää, että olet taiteillut jo vuosikausia. Työsi ovat hienoja!
Lunta on tullut (viime yönä jo 7 cm) ja lisää sataa koko ajan. Pihalla ei näy enää värejä. Hienoa kun niitä voi maalata purkista :)

Manumiina kirjoitti...

Kyllä on taas hieno työ! Upeita juttuja te vaihdatte keskenänne muistojen kirjaan.

Susanna kirjoitti...

Voi että minä olen onnellinen tuosta tekemästäsi taideteoksesta!!! Kiitos miljoonasti ihanainen ♥ Voi apua, teillä on jo lunta!!! Täällä sataa vaan vettä! Mukavaa sunnuntai-iltaa ja terkkuja!

*VEKKI* kirjoitti...

Upea maalaus, taidokas.

Sisko kirjoitti...

Ihana!! Kiitos skommentistasi tuossa hylsytgijutussa blogissani. Siitä muistin, että jäi kertomatta: ei tarvi olla välttämättä sitä hylsyä. Sen voi korvata ihan hyvin jollain pahvilla, vaikka leikattuna jostakin tyhjentyneestä myyntipakkauksesta. Hylsyn koko litistettynä on n.7cm x9,5 cm. Itsekin kun innostuin noita oikein tekemään ja loppuivat kesken hylsyt tein korviketta.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi ihanuus, mikä taideteos! LUNTA! oi!

Loreal Blondi kirjoitti...

Hieno taideteos todella. Ei yhtään yhkä 'oikeiden' taideteosten rinnalla :)

Jokainen taiteilee omalla persoonallisella tavallaan ja sinun tapasi on tosi hieno, harkittu ja viimeistelty kaikessa spontaanisuudessaan.

Meilläkin lunta aamusta asti, tosin rännänoloista mutta maan sai kyllä valkoiseksi.

ellu kirjoitti...

Upea taideteos!
Sinä saat sijoitettua maalauksiisikin kivoja yksityiskohtia niinkuin kortteihisikin.
Tykkään!

Täällä on sadellut saman verran lunta!

Irma kirjoitti...

Hieno taide teeos taas jälleen :)

Tuulikki kirjoitti...

Hieno työ ja todella sinun tyylisesi. Teillä on hauska vaihto meneillään.
Yleensä akryli kuivuu liiankin nopeasti, jos ei käydä hidastetta. Imiköhän pahvi, jotenkin gesson kosteutta ja olisi pitänyt kuivua pitempään ennen akrylimaaleja. Jään odottelemaan, mitä maalaat seuraavaksi.

Maahinen kirjoitti...

Kaunis työ, todella kaunis. Ei epäilystäkään etteikö Susanna pitäisi.

Kyllä tästä tykkää kaikki!
Teet oikein kauniita töitä, joten anna palaa vaan, näitä on ilo katsella :-)
Leppoisaa sunnuntai-iltaa.

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Voi, te olette jo saaneet nauttia ensilumesta! Täällä vielä odotellaan :)

Cee S kirjoitti...

Ihana tämä harlekiini-maalaus. Minä aikanaan keräsin kaikkia aiheeseen liittyvää ja heti pisti tämä ja tuo toinen tekemäsi taulu silmään. UPEITA OVAT! Olet todella taitava maalaaja!