maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vauhdikasta

Osallistun tällä jutullani arkikuvahaasteeseen jonja Marianne N  lähetti minulle juuri. Haastan edelleen Manumiinan mukaan.

Mimosa oli viikonloppuna mummolassa, ja vietimme toiminnallista mummola-aikaa.  Leivoimme, leikimme, ulkoilimme, vaikka olikin huono ulkoilusää. Teimme puuhakirjoja. Totean jälleen, että onpa pikkuneidissä virtaa.

Teimme ihanan juustokakun, jonka ohje on täällä.
Kakku vatkattiin monioimikoneella, mutta Mimosa mittasi kakkuun kaikki aineet. Pinnalle hän ripotteli paljon nompparelleja (ja taisi suuhunkin lipsahtaa jokunen). Tämä kakku oli todella mehevä ja helppotekoinen (oli, koska kakku katosi suihimme hetkessä). Kakusta tuli irtopohjavuoassa suurikokoinen ja todella näyttävä. Ihana resepti, jota meinaan muunnella erilaisilla sulatejuustoilla myöhemmin. Appelsiini oli todella raikas. (käytimme appelsiinimehua ja appelsiinin makuista sulatejuustoa)Toinen leipomuksemme oli enemmän pikkuneidin mieleen. Aikuisille ylimakeat leivokset olivat lapselle juuri niitä ihania.
Löysimme kaupasta tuollaisen Cupcakes pakkauksen, jossa kaikki oli valmiina. Pussi yksi tyhjennettiin vatkattavaksi, vähän vettä lisättiin taikinaan ja taikina annosteltiin vuokiin (mukana pakkauksessa). Pussista kaksi löytyi tuo pursotettava suklaakuorrute ja nompparelleja tietenkin koristeluun. Helppoa kuin mikä.

Metsäretkellämme huomasimme, että peikot ovat näin Pääsiäisen alla liikkeellä.

Kannon päällä seisoi pikkuinen peikko....

Kannon juurella heitä oli kolme....

Ja pienellä kivellä päivää paistatteli yksi pikkupeikko

Kuten huomaatte, metsässä kannattaa kulkea avoimin silmin.

Olipa taas kivaa puuhata kaikkea pikkuneidin kanssa. Pääsiäisen odotus on lasten juhlaa. Sunnuntaina kävimme tietenkin virpomassa sukulaisia. Ihanaa, kun koko viikko on karkkipäivää. Virpomispalkaksi saadut suklaamunat maistuvat hyvältä pitkin viikkoa.

Mukavaa Pääsiäisen odotusta kaikille


9 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Njamm! Teillä on todella piisannut puuhaa ja herkkuja ;) Ihanaa!

Anemone kirjoitti...

Ihania puuhia ja herkkujakin :) Minäkin täällä tein virpomisvitsoja lasten kanssa sunnuntai aamupäivän ja lapset kiersivät melkein koko asuntoalueen virpomassa. Ja karkkia ja munia tuli monta pikku kopallista :) Into ja vauhti oli päällä koko päivän ja taisi sokerihumalaa olla vielä tänäänkin :))) ♥

Tarja kirjoitti...

Mukavaa Pääsiäisviikkoa :)
Täällä pohjanmaalla lapset käyvät virpomassa vasta pääsiäislauantaina!

Manumiina kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Linkistä löytyy vastaukseni.
Mukavaa pääsiäisviikkoa myös sinulle!

Tarina kirjoitti...

Oi, herkullisia askareita ja peikkometsäretki.
Antoisaa päivää!

Huopatossunen kirjoitti...

Herkullisen näköisiä leivonnaisia. Metsästä voi tarkasilmäinen löytää vaikka mitä ;)

Marjut kirjoitti...

Nam, aika herkkuja! Seuraavalla koiralenkillä pitääkin katsoa, mihin astuu ;)

Henna kirjoitti...

voi njamiii :)!!

Eijan puuhasteluja kirjoitti...

Ihania herkkuja :) Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle <3