lauantai 15. maaliskuuta 2014

Nuket

Kävimme viime viikonloppuna Iisalmessa. Sieltä löysin kirppikseltä kivan neulotun nuken. Joku on tehnyt ison työn ja laittanut nukelle myyntihinnaksi 0,70 euroa. Mietin kovasti käsityön arvostusta nykypäivänä.

Nukella ei ole vielä nimeä

Nukke takaa (skannatut kuvat), nuken korkeus 24 cm.

Kameralla otettu kuva


Nukelle piti neuloa tyttö. Nuken korkeus on 15 cm

Tyttö takaa

Kameralla otettu kuva.

Yhteispotretti (skannattu) 


Kameralla otettu kuva


Tämä oli todella kiirreellä toteutettu projekti. Mistään ei löytynyt tarpeeksi pieniä nappeja tytön silmiksi, joten ompelen tytön silmät myöhemmin uudelleen napeista. Mimosa tykkää näistä nukeista. On se jännää, että tämmöisiä pehmoja on mukava retuuttaa mukana.

Mukavaa viikonloppua kaikille.

9 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Miten suloiset nuket :)

Maca kirjoitti...

Mukavan näköisiä ovat molemmat!Ja tosi halvalla sait ison nuken.

kosotäti kirjoitti...

Tosi sulosia nukkeja, noilla on varmasti ihana leikkiä

Maarit kirjoitti...

Ei käsitöillä ole vieläkään mitään arvoa. Tietenkin arvostetaan jotain monimutkaisia töitä, mut niistäkään ei haluta maksaa todellista hintaa.

Beate56 kirjoitti...

Herttaisia nukkeja löysit. Iisalmesta on hävinnyt ainakin se iso kirppis siitä entisestä Anttilan talon alakerrasta (kauppahallin vastapäätä). Kävin siinä toisella kirpparilla viimeksi (linja-autoaseman katua ylöspäin). Olen unohtanut kaikki IIsalmen kadut, vaikka siellä asuin lapsuuteni 11-vuotiaaksi asti. Minusta siellä on kovat hinnat.
Mukavaa kevättä sinulle sinne Pohjois-Karjalaan.

Susanna kirjoitti...

Suloiset nuket! Kiva että nyt heillä on seuraa toisistaan ;)

Huopatossunen kirjoitti...

Sieviä nukkeja :)

Käsitöistä ei tosiaan olla valmiita maksamaan eivätkä tekijät edes kehtaa pyytää kunnon hintaa työlleen. Työkaverini teetti perusvillatakin itselleen ja kysyi minulta paljonko hän maksaisi tekijälle joka ei halunnut määritellä hintaa. Lopulta hän päätyi maksamaan lankojen lisäksi 100 € takista ja tumpuista. Hänestä se oli edullinen kauppa :)

Vilimarika kirjoitti...

Seuraan erästä ryhmää, jossa kirppislöytöjä esitellään kakkoina asioina. Siellä törmää välillä käsitöihin ja kuinka niitä parjataan kakkoina. Näkee kyllä, että jollei itse arvosta käsityötä, ei kukaan muukaan saisi arvostaa. Sama pätee esim. koruihin tai korttien hintoihin. On tultu ehdottamaan jopa, että kortteja pitäisi saada eurolla maksimissaan tai koruja muutamalla eurolla, koska "eihän siinä ole eden paljon tekemistä!". Olen sanonut suoraan, että ole hyvä, hanki itse tarvikkeet ja tee! Ei tarvikkeitakaan saa eurolla tai kahdella!

Marjut kirjoitti...

Söpöjä nukkeja molemmat:)