maanantai 2. joulukuuta 2013

Villasukat ja kirpparilöytöjä

Viikonloppuna neuloin oikein oikein vanhanaikaiset sukat. Olen saanut anopiltani vanhanaikaisella neulekoneella neulottuja sukanvarsia. Sukat ovat todella nopeat neuloa, sillä käsin neulotaan vain sukan terät. Nämä sukat eivät ole mitkään prinsessasukat, mutta ne ovat sydämeen saakka lämmittävät. Lanka on 100 % karitsanvillaa.

Ennenvanhaan osattiin olla ekologisia. Sukan terät kuluivat ja ne purettiin nilkkaan asti. Uudet terät neulottiin vanhoihin ja ehjiin varsiin. Nämä sukanvarret ovat uudet, joten ne voi terittää monta kertaa vielä :D


Varren suussa on kaikki sateenkaaren värit, mutta sukat ovat jotenkin vanhanaikaisuuden huiput. Toivottavasti Marja-Liisa näkee ihania unia nämä sukat jalassaan.

Mustaa, harmaata ja luonnon valkoista on tämä postaukseni kokonaan.
Alakuvassa ovat kirppislöytöni Jensuun reissulta. Nuo huovutetut tossut maksoivat 10 euroa, mutta olivat aivan uudet ja käyttämättömät. Ne olivat aivan vähän liian suuret minulle, mutta minäpä laitoin ne pesukoneeseen ja ne huopuivat ja kutistuivat juuri sopiviksi. Tossut ovat ihanat ja lämpimät. Tunnen itseni hehkeäski iltaisin kun vedän villasukat jalkaan ja nämä tossut päälle :D


Huovutetusta kukasta on vaikea ottaa
hyvää kuvaa.

Sitten esittelen varsinaisen aarteeni, joka on 2 euron hevonen. Tämä on pankki, jonka selästä pudotetaan kolikko hehvosen sisälle. Alapuolella on pankin tyhjennysluukku. Hevosen korkeus on 20 cm ja ratsuni on käsin maalattu.
  Lähikuva maalauksestaHevosen selkä

Eikö hän olekkin uljas


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja Ihanaa Joulukuuta

20 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Kaikki aivan hurmaavia! Sukatkin syötävän hyvän näköiset ja heppa! Kyllä sinua on onnistanut!

Vilimarika kirjoitti...

Miten sinä löydätkin aina aarteita! (ai juu, mä en käy kirppiksilläkään. Ihania, ja töppöset tosi kauniit!

Auli kirjoitti...

Tulin heti kurkkaamaan! Ihanat sukat, suloiset!

Matleena kirjoitti...

On mahtavan lämpimät sukat! Kyllä on minullekin tuttu tekniikka, että tehdään varsia koneella ja sitten tarvittaessa niihin terät vaikka kuinka monta kertaa. Olen itsekin terittänyt jopa ihan viime vuosinakin. Pari vuotta sitten teritin veljen vävyn kauniit kirjoneulesukat jo toiseen kertaan.

Hienoja kirpparilöytöjä olet tehnyt! Tossut tosi kauniit, olisin ostanut, jos olisin sattunut paikalle ennen sinua. ;) Ja hepan samaten. :D

Eija kirjoitti...

On varmasti lämpöiset sukat ja tossut. Jonkin verran olen, varsinkin kirjoneule sukkia, terittänyt kans uusiksi. Ei niitä raski poiskaan laittaa :)

MummonPajukori kirjoitti...

Lämpöisen näköiset tossukat.. oli hyvä kirppislöytö. Komiat sukat olet tikutellut.. lämmittävät taatusti mukavasti jalkoja:)

kosotäti kirjoitti...

Ihanat sukat, mummoni osasi jopa neuloa sukkiin uuden kantapään ja pohjan, sitä taitoa en osaa.
Nuo tossut on super ihanatja polle on hauska. Hyvät löydöt.

Susanna kirjoitti...

kivat löydöt ;) Nuo villasukat ja tossut oikein kutsuvat jalat sisäänsä ;) Ihanat!

Selma kirjoitti...

Sukat tuovat niin äidin mieleen, kun ennen tehtiin juuri noin, kierrätystä sekin, että varret kutoi kylän kutomakoneen omistaja ja niihin kudottiin puikoilla sukanterät. Ja aika monta kertaa, jos varret säilyivät eheänä. Oi niitä aikoja, ja kyllähän nykyäänkin niin varmaan tehdään, meilläpäin ainakin ;)
Tossutkin ovat kivat ja tuo hevonen aivan ylivertainen.

Anneli kirjoitti...

Pakkohan noissa sukissa on kauniita unia nähdä. Ja tossut on upeat !

intsu kirjoitti...

Lämpimän näköiset sukat olet neulonut ja ihania kirpparilöytöjä. Tossut ovat tosi hienot. Jaa,jaa,sielläkin heppa nyt hirnahtelee:)

Siskohanne kirjoitti...

Oletpa tehnyt mahtavia kirpparilöytöjä!
Minä muistan, että mummoni aikoinaan purki vanhoista villasukista rikkimenneet terät pois ja neuloi tilalle uudet.

Katri kirjoitti...

Mikä ihana löytö nuo tossut. Varmasti lämpöiset kauneuden lisäksi.

Huopatossunen kirjoitti...

Onpa tyylikkäät huopatossut. Kyllä tarkenee kun on tossut villasukkien päällä - tiedän kokemuksesta ;)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ vautsi! tykkään kaikista!

Tuulikki kirjoitti...

Minulla on tuollaiset huopatossut. Niiden pohjassa on kumi, joten kipaisen ne jalassa pikkumutkia myös ulkona. Eivät ole edes liukkaat. Äitini tapasi uudistaa sukat neulomalla niihin uuden terät. Muutoinhan hyvä varsi olisi mennyt hukkaan.

Ritva kirjoitti...

Hyvät ja varmasti lämpimät sukat olet tehnyt ja voi, mitä aarteita olet löytänyt, nuo huopaset on kyllä kauniit, tulee varmasti tyttömäinen olo, kun silpasee ne jalkaan!

Kiitos taannoisesta kommentistasi blogissani, onnea ja iloa ja sitä yhteiselon ihanuutta :)

Ulriikka kirjoitti...

Ennenvanhaan (ainakin meillä) villalanka oli villalankaa,joka ei ole niin kulutusta kestävää,kuin nykyajan lanka,johon on sekoitettu muita aineita.Kyllä meidän aidin sukkapuikot helisivät ahkerasti,kun suksn kuluttajia oli monta.parhaimmillaan,kun polvi oli jo paikattu moneen kertaan ja terää alettiin kutoa uusiksi,käännettiin paikattu polvi takapuolelle ja niin ne "pässinpökkimät" taas lämmitti.Silloin oli sukst sukkia,nyt ne on nilkkureita.

Vilimarika kirjoitti...

Hei, se rannekoru meni hetkessä! Pahoittelen.

Täti Punainen kirjoitti...

Noin sitä pitäisikin lankoja kierrättää.:)
Päätin tulla vastavierailulle kun käyt niin usein kommentoimassa mun bogissani.:)